Invatatoarea Dana Blandu trebuie suspendata, cer parintii copiilor de la Scoala 10 din Bucuresti

Parintii elevilor de la Scoala nr. 10 din Bucuresti cer suspendarea invatatoarei Dana Blandu, nemultumiti ca aceasta a cerut bani si cadouri.

Desi exista dovezi clare ca Dana Blandu a cerut cadouri si bani de la parinti, ea continua sa se apere si spune ca inregistrarea pe care au difuzat-o familiile este scoasa din context.

Totusi, majoritatea parintilor au decis, in cadrul unei sedinte convocate miercuri de conducerea scolii, sa ceara demisia invatatoarei. „Am hotarat sa cerem suspendarea invatatoarei”, a declarat una dintre mame, pentru Digi 24. 

De partea cealalta, Dana Blandu si-a chemat avocatii sa o sustina in fata conducerii scolii. Aparatorii dascalului sustin ca inregistrarea aparuta in presa este scoasa din context: „Reprosurile doamnei Blandu erau facute nu anterior, ci o discutie provocata de una din mamici dupa ce serbarea s-a terminat si, din punctul ei de vedere, se discuta modul in care au fost prezentate darurile”, sustine Maria Vasii, avocata invatatoarei.

Tot avocatii spun ca plangerea facuta la politie nu se refera la fonduri stranse pentru cadouri. „in plangerea pe care am citit-o, am vazut doar afirmatia ca s-au cerut 200 de lei pentru o curatenie suplimentara, erau (fonduri) adunate de mamici, predate persoanei care asigura curatenia necesara. (…) Doamna Blandu nu avea nici o intermediere in acest proces”, mai spune avocata.

Invatatoarea Dana Blandu este anchetata de inspectorii scolari si de conducerea Scolii nr. 10 dupa ce un parinte a inregistrat-o si a facut publice imaginile in care aceasta le reprosa parintilor ca au dat prea putini bani pentru cadourile de Craciun ale profesorilor, secretarelor sau chiar si ale paznicilor scolii.