INVENTATORUL WORLD WIDE WEB, SIR TIM BERNERS-LEE, VINE LA BUCURESTI

SIR TIM BERNERS-LEE, creditat ca INVENTATOR AL WWW-ului, va vorbi in data de 12 noiembrie, in cadrul conferintei McCann/Thiess, despre motivatia care a stat in spatele IDEII DE WORLD WIDE WEB si despre felul in care a reusit sa transforme aceasta idee in realitate.

Absolvent al Universitatii Oxford, invitatul conferintei McCann/Thiess a inventat WWW-ul in anul 1989. Componentele dezvoltate de el la acel moment, precum URL, HTTP sau HTML, au fost rafinate pe masura ce tehnologia s-a raspandit, fiind si in prezent esentiale pentru NAVIGAREA INTERNETULUI.

Tim Berners-Lee este inca parte din povestea WWW-ului, la peste 25 de ani de la inventarea lui, detinand pozitii de conducere in numeroase asociatii sau organizatii ce vizeaza dezvoltarea continua a acestui instrument revolutionar. Printre altele, el este directorul FUNDATIEI WORLD WIDE WEB, lansata in 2009 cu scopul de a maximiza potentialul pozitiv al Web-ului asupra umanitatii.

CITESTE SI: TOP 10 AL INVENTIILOR SI DESCOPERIRILOR CARE AR FI TREBUIT PREMIATE CU UN NOBEL

Tim Berners-Lee si colaboratorii sai, cum ar fi Robert Cailliau, gandisera initial reteaua pentru a ajuta mii de oameni de stiinta din lume sa tina legatura. Acum 26 de ani tanarul Berners-Lee i-a inmanat sefului sau o lucrare cu titlul “Managementul Informatiilor, o propunere”. Seful a catalogat lucrarea ca fiind “vaga, dar extrem de interesanta” dar a dat unda verde pentru ca propunerile din ea sa fie puse in practica.

Berners-Lee si Cailliau au pus bazele limbajului hipertext ce sta la baza http-ului din adresele web si au pus la punct primul browser web, in octombrie 1990.

Conferinta la care va participa Tim Berners-Lee este a treia din seria Thiess organizata de McCann, temele fiind leadership, educatie, sport si inovatie.

Sursa foto: trustedreviews