Inventia care revolutioneaza piata gadgeturilor ! Bateria care merge cu zahar si tine de zece ori mai mult decat cele Litiu-Ion

Cercetatorii americani au reusit sa creeze o baterie care poate revolutiona gadgeturile, spunand ca aceasta tine de zece ori mai mult decat cele clasice, functionand pe baza de zahar.

Un grup de cercetatori din SUA, de la Virginia Tech, a reusit sa inventeze o baterie care merge cu zahar. Este eco si este 10 ori mai buna decat cele Litiu-Ion, care sunt acum pe piata. Ei spun ca s-au inspirat din natura, bazandu-se pe principiul ca orice organism viu de pe Pamant isi genereaza energia din glucoza. Bateria gandita de cercetatorii din SUA are o densitare de stocare de energie de 596 Ah/kg, adica de 10 ori mai mare decat bateriile traditionale, scrie extremetech.

Citeste si: Laptopurile a caror baterie tine 17 ore, prezentate la targul IFA Berlin 

Bateria poate fi reincarcata cu ajutorul unei solutii de maltodextrina, un carbohidrat cu absorbtie lenta pe care il gasim in alimente, inclusiv in cartofi si porumb.
Bateria foloseste 13 enzime si aer pentru a produce 24 de electroni dintr-o singura unitate de glucoza, ceea ce inseamna 6mA/cm. Descoperirea cercetatorilor va putea sa fie utilizata la scara larga in doar trei ani, astfel ca s-ar putea rezolva multe dintre problemele gadgeturilor a carora baterie nu rezista prea mult sau chiar a masinilor electrice.

Sursa foto: yoda.ro