INVENTIA VIITORULUI: Drumurile solare nemuritoare! FOTO si VIDEO

Doi americani au invent un sistem modular de drumuri ce va revolutiona domeniul transportului si nu numai. “SOLAR ROADWAYS” (Drumuri solare) sunt un concept de PANOURI ce pot inlocui asfaltul, capabile sa produca energie regenerabila si sa lumineze traficul pe timp de noapte.

Scott si Julie Brusaw sunt un cuplu de ingineri americani care au infiintat firma SOLAR ROADWAYS, ce a dezvoltat proiectul cu acelasi nume. Sistemul inventat de ei presupune implementarea UNOR PANOURI SOLARE hexagonale din sticla in drumuri, parcari sau locuri de joaca. Practic, inlocuirea clasicului asfalt cu o sticla rezistenta chiar si la cele mai grele camioane din lume.

Citeste si: AUTOSTRADA INTELIGENTA: SE VA ILUMINA SINGURA, VA “DA INDICATII” SOFERILOR SI VA REINCARCA ACUMULATORII MASINILOR ELECTRICE

Acum, PANOURILE SOLAR ROADWAYS urmeaza sa fie instalate intr-o parcare, iar creatorii lor au initiat o campanie pe site-ul de crowdfunding Indiegogo. Cei doi au strans deja peste 1.5 milioane de dolari pentru acest proiect, cu 55% mai mult decat aveau nevoie.

Parcarea cu PANOURI SOLARE in loc de asfalt va avea rolul sa demonstreze cat de buna si solida este inventia lor.

PANOURILE celor doi sunt realizate dintr-o sticla speciala si includ o serie de microcipuri, precum si mai multe LED-uri.

Astfel, pe langa energia produsa care poate fi folosita in diverse scopuri, PANOURILE SOLARE vor fi incalzite in zonele racoroase. In acest fel soferii nu ar mai avea probleme cu gheata si zapada. In plus, toate contin LED-uri, iar asta inseamna mai putin accidente pe timp de noapte intrucat drumurile vor fi luminate.

Citeste si: VIDEO. GOOGLE PREZINTA MASINA FARA VOLAN SI PEDALE

PANOURILE vor avea si senzori de presiune, astfel ca soferii vor fi avertizati sa incetineasca in cazul in care s-a produs un accident sau incident in fata.

Sursa video si foto: indiegogo.com, youtube.com