INVESTIGATIE a Consiliului Concurentei pe tema DIFUZARII MECIURILOR de fotbal din LIGA 1

Consiliul Concurentei a demarat in aceasta vara o INVESTIGATIE pe tema DIFUZARII televizate a MECIURILOR din LIGA I de fotbal, a declarat, marti, BOGDAN CHIRITOIU, presedintele institutiei, in cadrul unei conferinte de profil.

“Pana in acest an, am avut sub control DIFUZAREA MECIURILOR de fotbal. Insa Liga a incercat un nou mecanism, pe care il investigam. Pana acum, s-a mers pe o formula cu mai multe loturi, din care majoritatea au ajuns la un singur operator. Acum Liga a venit cu un alt model, sa dam meciurile catre toata lumea, insa unii operatori de cablu le-au achizitionat, altii nu. Impactul e acelasi: doar jumatate din tara are acces la meciuri”, a aratat Chiritoiu, citat de Agerpres.

Citeste si: CURTEA de APEL a respins cererea de reluare a licitatiei pentru drepturile tv din LIGA I

In martie, Liga Profesionista de Fotbal a anuntat semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, privind comercializarea drepturilor de DIFUZARE A MECIURILOR din LIGA I.

Ulterior, in iunie, compania de cablu UPC si Focus Sat, serviciul sau de satelit, au incheiat un acord de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia posturilor Look TV si Look Plus, care urmau sa difuzeze meciurile de fotbal.

Citeste si: CONSILIUL CONCURENTEI a declansat o ancheta care vizeza vanzarea DREPTURILOR TV din Liga I

In schimb, compania rivala, RCS&RDS, a depus o plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, sustinand ca “vanzarea drepturilor de DIFUZARE A MECIURILOR din LIGA I s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei”.

Sursa foto: prosport.ro