INVESTIREA GUVERNULUI CIOLOS in PRESA INTERNATIONALA

Marile agentii de presa au relatat despre noul Guvern de la Bucuresti si au notat ca echipa tehnocrata are sarcina de a continua reformele si de a combate coruptiaMai ales ca Executivul condus de DACIAN CIOLOS s-a format dupa ce romanii au iesit in strada dupa TRAGEDIA din CLUBUL COLECTIV.

“Noul Guvern anticoruptie al Romaniei a primit sustinerea Parlamentului”, titreaza Reuters. Jurnalistii britanici scriu ca “GUVERNUL TEHNOCRAT al Romaniei a primit votul de investitura pentru un mandat de un an, destinat aplicarii de reforme si combaterii coruptiei”.

Apoi, amintesc despre demisia din 4 noiembrie a lui VICTOR PONTA, “cedand furiei publice dupa incendiul intr-un club de noapte soldat cu 56 de morti, eveniment care a declansat o campanie de proteste sub sloganul ‘coruptia ucide’. ” VICTOR PONTA este acuzat de fals in inscrisuri si spalare de bani”, mai noteaza agentia de stiri britanica.

CITESTE SI: GUVERNUL CIOLOS A DEPUS JURAMANTUL DE INVESTITURA. IOHANNIS: AVEM O CRIZA DE INCREDERE A CETATEANULUI IN POLITICIANUL PE CARE L-A ALES.UPDATE

“Romania are un nou Guvern de tehnocrati proeuropeni”, scrie si Agentia France-Presse. “Parlamentul Romaniei a acordat votul de investitura Guvernului fostului comisar european DACIAN CIOLOS, care are un an la dispozitie pentru a-si demonstra abilitatile in fata cetatenilor inca socati de tragedia produsa intr-un club de noapte, pe fondul coruptiei”, potrivit AFP.

“Primul GUVERN TEHNOCRAT al Romaniei a primit sustinerea Parlamentului”, noteaza agentia americana Bloomberg. “Parlamentul Romaniei a acordat votul de incredere primului Cabinet tehnocrat al tarii, condus de premierul DACIAN CIOLOS”, subliniaza Bloomberg, care descrie, apoi, sirul evenimentelor politice din tara noastra, din ultimele saptamani.

“Fost consilier al presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, DACIAN CIOLOS a format o echipa guvernamentala independenta pe fondul nemultumirii fata de coruptie, care a culminat cu incendiul intr-un club de noapte si a condus la demisia Guvernului Victor Ponta, care era acuzat deja de acte de coruptie”, explica Bloomberg.

Iar agentia Associated Press scrie ca “numirea lui DACIAN CIOLOS in functia de prim-ministru constituie o critica directa la adresa politicienilor romani, perceputi ca fiind corupti, aroganti si departe de oamenii obisnuiti”, comenteaza jurnalistii americani.

Sursa foto: realitatea