INVESTITIE de FITE intr-unul din cele mai SARACE ORASE din Romania

O INVESTITIE de FITE este gata sa iasa la lumina in orasul BARLAD, unul dintre cele mai SARACE din Romania! Fosta baie comunala, denumita mai nou Centru de revitalizare corporala si loisir, a fost reabilitata de catre PRIMARIE si urmeaza a fi data in folosinta. Proiectul este finantat din bani imprumutati pe termen lung.

Reabilitarea fostei Bai comunale din Barlad a demarat in 2012 si a fost facuta cu bani imprumutati de la CEC de catre Directia Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor (DPPC) din cadrul Primariei Barlad. Investitia s-a ridicat la 2,8 milioane lei si lucrarea a ajuns la final. Receptia lucrarii se va face pe 18 august dupa care, beneficiarul lucrarii, respectiv Primaria Barlad, va pompa alti bani pentru dotarile interioare si mobilier.

Fosta Baie comunala a fost lasata in paragina la mijlocul anilor ‘90. Dupa reablitare, cladirea adaposteste un bazin de inot cu dimensiunea de 11/5.10 metri si o adancime de 1.70 metri. Piscina este dotata cu lampi sub apa, este tapetata cu un linoleum special si este prevazuta cu jeturi de apa.

Citeste si: O NOUA PIATA reabilitata si modernizata, in Sectorul 4 al Capitalei

Centrul SPA mai detine cate doua saune uscate pe ficare din cele doua nivele ale cladirii, o sauna umeda, sala de fitness, aerobic, sali de relaxare si cinci sali de masaj. Pentru luxul de a avea un centru SPA destinat obrazurilor fine a fost facut un imprumut in valoare totala de de 11 milioane de lei noi (aproximativ 2,5 milioane euro) cu ramburasare in 25 de ani.

In paralel cu reabilitarea baii comunale, in contul aceluiasi imprumut bancar, s-a reabilitat si fostul Cinematograf Victoria. Receptia lucrarii va avea loc pe 25 august. Cladirea contine o sala de cinematograf 3D cu 160 de locuri, o sala de conferinte cu 80 de locuri, o sala de expozitii din 150 mp, foaier cu minibar. Reabilitarea a costat 3,5 milioane lei.

Sursa foto: adevarul.ro