INVESTITIE RATATA? BIROURILE din Bucuresti sunt pe jumatate NEINCHIRIATE

In prima jumatate a anului 2014 au fost finalizate in Bucuresti birouri cu o suprafata inchiriabila de 92.000 metri patrati. Ingrijorator, doar aproximativ jumatate din aceste spatii au chiriasi.

Desi jucatorii din piata imobiliara spun despre sectorul de birouri ca este cel care performeaza cel mai bine (comparat cu retailul, logistica si piata locuintelor), spatiile neocupate din cladirile livrate in primele sase luni ale anului arata ca si in aceasta zona sunt dezvoltatori care sufera din cauza cererii slabe, noteaza zf.ro.

Citeste si: O mare COMPANIE STRAINA, interesata de POSTA ROMANA. Depunerea ofertelor pentru privatizare, prelungita

Per total, in cele cinci proiecte relevante, de peste 5.000 mp fiecare, a caror constructie a fost finalizata in S1 au fost investite fonduri de aproximativ 150  milioane de euro, iar bancile au avut o contributie de aproximativ 65 milioane de euro.

Comparativ cu prima jumatate a anului trecut, cand au fost date in folosinta proiecte precum Sky Tower, Floreasca Office, West Gate 5, CSDA Siriului si Armand Business Center, suprafata de birouri livrata in Bucuresti a crescut cu 15%.

Citeste si:  Zi istorica pentru ELECTRICA! Anunt BOMBA facut de Ministrul delegat pentru Energie

Cel mai mare proiect nou ca suprafata, dar si cea mai mare investitie, o reprezinta cladirea Green Gate din zona Pietei Chirigiu, dezvoltata de S Goup Holding din Cehia.

Cladirea cu o suprafata inchiriabila de 31.000 metri patrati a implicat o investitie de 57 milioane de euro, iar in urma cu o luna, la momentul livrarii, dezvoltatorii anuntau un grad de inchiriere a spatiilor de 60%, astfel ca birouri de circa 10.000 mp inca sunt neocupate.