INVESTITIE RATATA…deocamdata! AMERICANII nu mai investesc in COMPLEXUL SPITALICESC de langa Timisoara

COMPLEXUL SPITALICESC de EXCELENTA din apropierea Timisoarei, ce trebuia realizat in parteneriat cu oameni de afaceri AMERICANI, ar putea fi construit cu investitori de origine araba. 300 milioane este valoarea estimata a acestui proiect.

Demararea efectiva a proiectului este tergiversata din cauza absentei legii parteneriatului public-privat (PPP), care le-ar fi permis autoritatilor judetene sa primeasca sprijin financiar de la investitorii straini, a anuntat, miercuri, presedintele CJ Timis, Titu Bojin, citat de Agerpres.

Consilierii judeteni au aprobat, miercuri, un proiect de hotarare privind realizarea studiului de prefezabilitate pentru complexul spitalicesc de excelenta in regim de investitie si exploatare public-privata.

“Noi am pornit proiectul pe ideea si pe propunerea care a venit anul trecut de la americani. La o recenta intalnire cu ambasadori ai mai multor tari arabe a fost reactualizata discutia. Noi am lansat studiul de prefezabilitate pentru a se vedea ca ne respectam toate angajamentele fata de acest PPP si avem propunerea ambasadorilor ca proiectul va merge mai departe, chiar daca nu cu aceeasi oameni (n.r. – cu americanii)”, a declarat Titu Bojin.

Citeste si: Medicii romani s-ar putea intoarce acasa! Americanii construiesc in Romania un spital de excelenta

Anul trecut, compania americana de investitii PMG si-a anuntat intentia de a construi un complex spitalicesc de excelenta in apropierea Timisoarei, pe locul fostei unitati militare din Giroc, pe langa lacasul medical cu 600 de paturi urmand sa fie construite 300 de apartamente, o scoala si o gradinita cu 300 de locuri. In acelasi campus ar urma sa fie mutata si Clinica de Psihiatrie din Timisoara.

Investitia, estimata la 300 de milioane de euro, ar urma sa creeze 600 de locuri de munca si un centru de pregatire de trei ani pentru asistentele care vor fi angajate aici.

Citeste si: GAZE mai SCUMPE pentru populatie si firme, de la 1 iulie

Situata la mai putin de 10 km de Timisoara, comuna Giroc face parte din planurile de extindere a resedintei de judet la rangul de metropola, cu peste un milion de locuitori pana in 2030.