Investitorii americani în Bitcoin au pierdut 1,7 miliarde de dolari în 2018! 61% nu știu că pot solicita o deducere fiscală

Potrivit unui raport al Credit Karma, investitorii americani care au decis să părăsească piața crypto de Bitcoin au pierdut 1,7 miliarde de dolari în 2018. Pierderile nerealizate, aparținând celor care nu au vândut, reprezintă 5,7 miliarde de dolari.

Jagjit Chawla, directorul general al Credit Karma, crede că mulți americani nu știu că pot beneficia de o reducere ca urmare a pierderilor pe piata criptografică. “Chiar dacă cei care care sunt in pierdere pot, in mod normal, sa pretindă o deducere fiscală, am descoperit că, inainte de a face studiul nostru, 61% dintre respondenții care au pierdut bani pe Bitcoin nu si-au dat seama că ar putea obține o deducere fiscală. Un cetățean american care pierde pe piața crypto ar putea cere până la 3.000 de dolari. Orice sumă care depășește această cifră poate fi transferată în declarațiile fiscale de anul viitor, compensând impozitul potențial asupra câștigurilor”.

Vânzarea Bitcoin “un eveniment impozabil”

Mulți investitori și comercianți nu știu că vânzarea de Bitcoin ar putea fi considerată un eveniment impozabil. În timp ce majoritatea oamenilor sunt conștienți de potențialele ramificații ale veniturilor sub raport, ceea ce mulți nu știu este că nereportarea pierderilor ar putea duce la pierderea unor deduceri valoroase. Cum cripto investitorii au suferit pierderi semnificative pe parcursul anului 2018, pe măsură ce prețurile au scăzut cu până la 90%, acest lucru pare destul de important.

TaxToken este o inițiere a companiei BaaS care ajută investitorii și comercianții să urmărească cripto taxele. Incorporând tehnologia de blocare și inteligența artificială, TaxToken poate automatiza procesul de depunere cripto-fiscală. Aceasta înseamnă depozitarea rapidă și ușoară  a cripto-taxelor.

Citeste si:  EXCHANGE-UL CRYPTOPIA A FOST VICTIMA HACKERILOR! SUMA SUSTRASĂ

Co-fondatorul TaxToken, Nathan Nichols, recunoaște problemele pe care mulți oameni le-au avut în legătură cu cripto taxele. “TaxToken a fost fondat pe un singur principiu – nu ar trebui să fie dificil să depuneți taxele pentru crypto monede. TaxToken este entuziasmat să lanseze oficial software-ul nostru de contabilitate criptografică și să ne joace rolul în dezvoltarea ecosistemului blockchain”.

Prin sincronizarea automată cu schimburile de utilizatori și cu portofelele, TaxToken oferă un sistem ușor de utilizat, care importă ICO, istoricul comerțului, licitațiile, mineritul și plățile. Informațiile sunt apoi disponibile pe un tablou de bord ușor de citit, care oferă utilizatorilor o revizuire completă a tranzacțiilor lor, disponibile pentru descărcare. Raportul Credit Karma sugerează că investitorii care sunt conștienți că pot deduce pierderile sunt mai susceptibili să ia pașii necesari pentru a depune cripto taxa, chiar dacă au pierdut bani.