Investitorii japonezi în crypto monede au pierdut peste 6 milioane de dolari după atacurile cibernetice de anul trecut

Aproximativ 6,2 milioane de dolari în crypto monede au fost furate de hackeri din conturile de exchange și portofelele investitorilor japonezi în anul 2017, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Nikkei, Agenția Națională de Poliție a țării (NPA) a lansat joi prima sa statistică anuală referitoare la furturile din conturile de crypto monede.

Datele indică faptul că cel puțin 149 de atacuri cibernetice au avut loc anul trecut, 16 tranzacții de crypto monede fiind afectate, precum și trei posesori de portofele, prin care s-au tranzacționat, ilegal, 662 milioane de yeni japonezi. Bitcoin a fost principala crypto monedă vizată de hackeri, 85 de unități BTC fiind furate, se arată în raportul amintit.

Citește și: CE SUNT ȘI CUM SE REALIZEAZĂ SCHIMBURILE CENTRALIZATE DE CRYPTO MONEDE. GHID COMPLET PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Totodată, agenția nu a dezvăluit numele burselor afectate și nici nu a inclus în raportul său anual recentul atac cibernetic asupra Coincheck  soldat cu o gaură de 530 de milioane de dolari!!!

Dintre toate furturile de monedă virtuală, în 122 de cazuri – care reprezintă peste 80% din total – nu s-au înregistrat măsuri suplimentare de securitate, cum ar fi autentificarea cu doi factori, arată raportul.

În plus, o creștere a numărului de cazuri a fost considerată o pură coincidență cu creșterea prețului monedei Bitcoin. De exemplu, datele arată că remitențele neautorizate au crescut de la 7 cazuri în aprilie la 19 și 41 în mai și respectiv în iunie.

Comunicatul de presă vine ca un efort al agenției de a investiga furturile de active de la investitorii în crypto monede din Japonia și face parte dintre acțiunea amplă a guvernului cu scopul de a proteja investitorii în crypto monede.