INVIERE PE VALEA PRAHOVEI. Mii de credinciosi sunt asteptati la bisericile si manastirile din statiuni

Mii de turisti petrec sarbatorile de Paste in hotelurile si pensiunile din statiunile de pe Valea Prahovei, unde sambata dupa-amiaza ploua, iar la altitudini mari este ceata si ninge viscolit.

Cateva mii de turisti au ajuns deja in statiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece sarbatorile de Pasti. Sambata dupa-amiaza la Sinaia si Busteni ploua, iar pe munte, la altitudini mari, ninge, vantul bate cu putere si este ceata.

Lumina Sfanta, adusa in Romania cu avionul de la Ierusalim

In aceste conditii, salvatorii montani le recomanda turistilor sa nu urce pe munte, intrucat vizibilitatea este redusa si exista risc de producere a unor avalanse.

Vremea rea ii tine pe turisti in restaurantele hotelurilor si pensiunilor, unde gazdele au pregatit meniuri traditionale de sarbatoare.

CUM VA FI VREMEA DE PASTE

Mii de credinciosi sunt asteptati sa mearga in noaptea de inviere la bisericile si manastirile din statiuni, punctul de atractie fiind si anul acesta Manastirea Sinaia, insa si Manastirea Caraiman, de la poalele muntelui cu acelasi nume, din statiunea Busteni.

La intoarcerea de la slujba, gazdele le-au pregatit turistilor gustare cu oua rosii si cozonac.

O vacanta de Pasti in statiunile de pe Valea Prahovei dureaza, in medie, trei zile si costa de la cateva sute de lei la cateva sute de euro de persoana, in functie de clasificarea unitatii de cazare si de serviciile incluse.