IOAN CHELARU a anuntat data pana la care pot fi depuse AMENDAMENTE la proiectul de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI

Grupurile parlamentare pot depune pana pe 15 aprilie AMENDAMENTE la proiectul de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI, a anuntat marti presedintele Comisiei comune pentru revizuirea Legii fundamentale IOAN CHELARU.

“O sa am o intalnire cu liderii tuturor grupurilor parlamentare de la Camera Deputatilor si de la Senat pentru a lua o decizie cu privire la consens pentru sustinerea sau nu a acestui proiect. Am redactat o sinteza a principalelor teze si obiective pe care am trimis-o tuturor membrilor comisiei, astept discutii si completari de la toti cei interesati pentru un material complet. Pana pe 15 aprilie, cand vom avea o noua intalnire, astept amendamente de la grupurile parlamentare”, a afirmat IOAN CHELARU la sedinta comisiei.

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a mentionat ca din sinteza nu rezulta ca ar exista un plan bine definit care ar fi trebuit sa constituie proiectul de modificare a Constitutiei si asupra caruia sa se gaseasca consensul politic, potrivit Agerpres.

Citeste si: IOAN CHELARU este noul presedinte al Comisiei de revizuire a CONSTITUTIEI

“Ar fi trebuit sa fie cateva puncte puternice, care decurg dintr-o abordare mai politica. Nu cred ca in faza asta ar trebui sa facem o abordare foarte juridica, ci sa stabilim politic care sunt cateva elemente cheie pe care sa le avem in vedere. Eu as sugera sa introducem in dezbaterea noastra cateva puncte cum ar fi intarirea rolului si credibilitatii Parlamentului ca institutie centrala a sistemului democratic, definirea clara a modului de exercitare a functiei de control a Parlamentului asupra Executivului, implicarea comunitatilor locale in stabilirea politicilor nationale prin reorganizarea Senatului, cu alte cuvinte Senatul sa devina o Camera de reprezentare a puterii locale. Mi s-ar parea foarte util sa discutam despre stabilirea democratica a raporturilor dintre puterile statului pentru o guvernare eficienta si democratica. Propun sa inscriem in Constitutie o serie de prevederi referitoare la imprescriptibilitatea crimelor impotriva umanitatii comise in perioada regimurilor totalitare”, a mai spus CALIN POPESCU TARICEANU.

Citeste si: Comisia de revizuire a Constitutiei, modificata de Parlament. Antonescu, inlocuit de Hasotti

Sursa foto: observator.tv