IOAN CINDREA, presedintele CJ Sibiu, trimis in judecata pentru TRAFIC DE INFLUENTA

IOAN CINDREA, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. SOCIAL-DEMOCRATUL est acuzat de CONFLICT DE INTERESE.

 Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca au dispus trimiterea in judecata a lui IOAN CINDREA, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, fost deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese.

Citeste si: FLORIN POPESCU, “baronul puilor”, a fost trimis in JUDECATA pentru TRAFIC de INFLUENTA

 In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca Ioan Cindrea, in perioada octombrie 2009 – februarie 2011, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a sotiei sale si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor. Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In anul 2011, Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat pe Ioan Cindrea, la momentul respectiv deputat, de conflict de interese, pentru ca in perioada 5.10.2009-01.02.2011 a avut-o angajata pe Amalia Cindrea, sotia sa, la cabinetul sau parlamentar.

Citeste si: Ioan Cindrea a castigat procesul cu ANI

Cindrea a contestat in instanta decizia ANI, iar pe 21 martie 2012 Curtea de Apel Alba Iulia i-a admis actiunea prin care Cindrea solicita anularea actului administrativ. Fostul deputat a intrat ulterior in competitia electorala la alegerile locale, iar in iunie 2012 a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

Agentia Nationala de Integritate a facut insa recurs la decizia de la Alba, pe 13 august 2012, iar dosarul a fost inregistrat in 21 august 2012 pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Instanta Suprema s-a pronuntat marti, 18 martie 2014, si a respins recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate impotriva sentintei civile nr. 115 din 21 martie 2012 a Curtii de Apel Alba Iulia – Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, ca nefondat. Sentinta este irevocabila.

Sursa foto: gandul.info