Ghise: Parlamentul ar trebui sa constate ca Presedintele a fost demis prin referendum, nu sa constituie alte comisii speciale

Senatorul PNL, Ioan Ghise, a declarat pentru Mondo News ca, din punctul sau de vedere, Parlamentul ar trebui sa constate ca locul presedintelui a ramas vacant anul trecut, in urma referendumului. “Parlamentul trebuie doar sa ridice mana si sa constate ca presedintele a fost demis in urma referendumului si sa lase Guvernul sa organizeze alegeri pentru locul ramas vacant”, este de parere senatorul PNL.

Ioan Ghise afirma ca da, potrivit Constitutiei, art. 64, aliniatul 4, Parlamentul poate constitui comisii speciale, Camera si Senat, cu un obiect anume de activitate. “In cazul de fata, problema este implicarea individului Basescu prin consilierul sau si Parchet asupra interesului privat al fiicei sale.(…) Se face o comisie, vor fi concluzii si dupa…ce urmeaza sa se intample ?”, a adaugat senatorul Ioan Ghise.”Ramane de vazut cum vor decide in acest sens liderii USL”, a precizat Ioan Ghise.

Pe de alta parte, surse din PSD au declarat in aceasta dimineata pentru Mondo News ca infiintarea unei astfel de comisii ar fi “si inutila, si periculoasa in acelasi timp, prin precedentul creat”. In urma cu cateva zile, premierul Victor Ponta a anuntat ca Parlamentul va infiinta o comisie speciala care sa investigheze acuzatiile aduse presedintelui Basescu in cazul dobandirii unui teren agricol de catre fiica sa.

Sursa foto: ziuanews.ro