Ioan Mihaila, condamnat la 3 ani de inchisoare in dosarul “mita la Hidroelectrica”

Ioan Mihaila, condamnat la 3 ani de inchisoare in dosarul "mita la Hidroelectrica"

Ioan Mihaila a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul “mita la Hidroelectrica”. Fost membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica si fost consilier al fostului ministru al Energiei Constantin Nita, Ioan Mihaila a primit, joi, sentinta Curtii de Apel Bucuresti (CAB): trei ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita privind vanzarea de energie.

Decizia data joi de Curtea de Apel Bucuresti este definitiva. Potrivit televiziunilor de stiri, care citeaza agentiile de presa, instanta a dispus ca din pedeapsa de 3 ani sa fie redusa durata arestarii preventive de la 23 octombrie 2013 la 18 aprilie 2014, precum si durata arestului la domiciliu incepand din 18 aprilie 2014 pana in prezent.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Eugen Bradean, fost director de trading la Hidroelectrica. Bradean si-a recunoscut faptele si a fost condamnat in 5 decembrie 2013, de Tribunalul Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la dare si luare de mita. In urma deciziei instantei, Eugen Bradean a fost pus in libertate.

Citeste si: Ioan Mihaila, fost consilier al ministrului Nita, condamnat la patru ani de inchisoare

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 13 noiembrie 2013, in stare de arest preventiv, pe Ioan Mihaila pentru dare de mita si pe Eugen Badean pentru complicitate la luare si complicitate la dare de mita.

Procurorii au aratat, in rechizitoriul trimis instantei, ca, in luna octombrie 2013, Ioan Mihaila, in calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, a promis suma de 1.400.000 de euro unui alt membru din acelasi consiliu (denuntator in cauza), pentru ca acesta din urma, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa voteze favorabil incheierea unui contract bilateral pentru o perioada de patru ani, prin care Hidroelectrica sa vanda o cantitate de 7.012.800 MWh energie electrica societatii comerciale Energon Power & Gas SRL Cluj.

Citeste si: Constantin Nita: Nu am nicio legatura cu dosarul spagii de la Hidroelectrica

“Cantitatea respectiva de energie urma sa fie vanduta pentru suma de 1.157.112.000 lei (262.980.000 euro), ceea ce ar fi reprezentat conditii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica, respectiv un posibil prejudiciu de 175.000.000 lei in dauna societatii Hidroelectrica”, au scris procurorii DNA.