IOAN-MIRCEA PASCU, ales VICEPRESEDINTE al Parlamentului European

IOAN-MIRCEA PASCU a fost ales, miercuri, VICEPRESEDINTE al Parlamentului European, europarlamentarul PSD fiind singurul candidat pentru postul ramas vacant in urma numirii CORINEI CRETU in functia de comisar european pentru Politica Regionala, de la 1 noiembrie.

IOAN-MIRCEA PASCU a fost votat de 284 din cei 461 de europarlamentari prezenti la sesiunea de la Bruxelles.

Inainte de vot, un eurodeputat eurosceptic a anuntat ca renunta la candidatura, acuzand intelegeri si “un pact meschin” intre principalele grupuri politice din PE.

Citeste si: COMISIA EUROPEANA condusa de JEAN CLAUDE JUNCKER si-a inceput, OFICIAL, activitatea

Mai multi eurodeputati au reclamat procedura de vot cu doar doua optiuni – “da” si abtinere – si i-au cerut presedintelui MARTIN SCHULZ sa ia in considerare posibilitatea de a vota “impotriva”.

Schulz a explicat ca este vorba de o procedura standard, aplicata pentru alegerea tuturor vicepresedintilor Parlamentului European.

Corina Cretu a fost aleasa vicepresedinte ale Parlamentului European, in iulie, in prima sesiune dupa alegerile europarlamentare din mai.

Citeste si: CORINA CRETU si-a prezentat echipa cu care va lucra la POLITICI REGIONALE

Intre cei 14 vicepresedinti ai PE se numara si un alt europarlamentar roman, ADINA VALEAN, din partea Partidului Popular European.

Sursa foto: rnews.ro