MIRCEA IOAN MOLOT, presedintele CJ HUNEDOARA, a fost RETINUT. UPDATE

Mircea Molot, presedintele suspendat al CJ Hunedoara, sub control judiciar

MIRCEA IOAN MOLOT, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, a fost adus la sediul teritorial al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Alba Iulia acolo unde va fi audiat, informeaza surse citate de postul B1 Tv.

UPDATE 19.41: Roberto Patrik Venter, ginerele presedintelui CJ Hunedoara, MIRCEA MOLOT, si un om de afaceri, au fost retinuti, miercuri seara, de DNA Alba, in urma audierilor in dosarul in care Molot este suspectat de fapte de coruptie dupa ce au fost facute perchezitii si au fost ridicate documente.

Conform unor surse judiciare, Roberto Patrik Venter, ginerele lui MIRCEA MOLOT, si omul de afaceri Pup Emanoil Milica au fost retinuti, miercuri seara, in jurul orei 19.00, fiind dusi in arestul Politiei Judetene Alba. Cei doi au fost audiati in cursul zilei in dosarul in care Molot este suspectat de fapte de coruptie dupa ce au fost facute perchezitii si au fost ridicate documente.

UPDATE 17.43: Procurorii au emis ordonanta pentru retinerea lui MIRCEA MOLOT pentru 24 de ore. De asemenea, a fost retinut si vicepresedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

CITESTE SI: DNA: Cum este implicat GINERELE presedintelui CJ Hunedoara in dosar 

MIRCEA IOAN MOLOT este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA, SPALARE de BANI, LUARE de MITA si CONFLICT de INTERESE, dupa ce procurorii DNA au extins URMARIREA PENALA in cazul presedintelui CJ HUNEDOARA. In dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie este implicat si ginerele lui MOLOT.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, va fi audiat, miercuri, la DNA Alba, in dosarul in care este suspectat de abuz in serviciu, trafic si cumparare de influenta, dupa ce in urma cu o luna au fost facute perchezitii la CJ si la locuinta acestuia, atunci fiind ridicate documente.

Surse judiciare au declarat ca MIRCEA MOLOT urmeaza sa dea declaratii in fata anchetatorilor, in dosarul de coruptie in care in 7 noiembrie au fost facute perchezitii la Consiliul Judetean Hunedoara, la locuinta din Deva a lui Molot, precum si la sediile a sapte firme, tot din Deva.

La perchezitiile din 7 noiembrie, procurorii DNA Alba au ridicat documente din biroul presedintelui CJ Mircea Ioan Molot, si cel al vicepresedintelui TIBERIU IOAN BALINT, nicio persoana nefiind dusa atunci la audieri. Directia Nationala Anticoruptie (dna) arata ca dosarul vizeaza “suspiciuni de savarsire, in perioada 2011-2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie”.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara declara ca procurorii au ridicat din locuinta sa “o suma de bani”, “18 coli din care doua pagini de ziar”, CV-ul unei persoane si “un biletel gasit intr-un plic cu bani”.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la sediul CJ Hunedoara, intr-un dosar de coruptie 

Sursa foto: adevarul.ro