Ioan Munteanu, despre LEGEA privind VOTUL OBLIGATORIU: Si Victor Ponta sustinea o astfel de initiativa

Deputatul PSD de Neamt, Ioan Munteanu, unul dintre initiatorii legii privind votul obligatoriu, a declarat, luni dupa-amiaza, ca initiativa vine in urma unor aspecte sesizate de-a lungul ultimilor ani, cand s-a inregistrat o prezenta tot mai scazuta la vot. Munteanu a mai spus ca inclusiv Victor Ponta sustinea pana de curand votul obligatoriu.

“Va amintesc ca si d-nul Ponta sustinea votul obligatoriu. Initiativa vine in urma unor lucruri sesizate de a lungul anilor. A fost o prezenta din ce in ce mai scazuta la vot. Ultimele alegeri europarlamentare au dovedit asta. Credem ca prezenta la vot da o mai mare responsabilitate celor care castiga alegerile”, a declarat Ioan Munteanu.

Citeste si: LEGEA PRIVIND VOTUL OBLIGATORIU, ANALIZATA IN ACTUALA SESIUNE PARLAMENTARA. PROIECTUL PREVEDE AMENDA PENTRU ROMANII CARE NU MERG LA VOT

Intrebat cum se va proceda cu aceasta initiativa, in conditiile in care Constitutia prevede ca votul este un drept pe care cetateanul si-l poate exercita sau nu, Ioan Munteanu a spus: “Consideram ca e o problema de interpretare a textului constitutional. In functie de ce se intampla la Consiliul Legislativ, mergem mai departe sau respingem acest proiect. Suntem vreo 10 initiatori”, a spus Munteanu.

Intrebat cum comenteaza declaratiile purtatorului de cuvant al PSD, Dan Sova, care a criticat o astfel de initiativa, deputatul Munteanu a spus: ” Nu e obligatoriu sa fim cu Dan Sova”.