Ioan Muresan, seful DIICOT Alba, este urmarit penal. El a fabricat probele in dosarul lui Traian Berbeceanu

Ioan Muresan, procurorul sef al DIICOT Alba, este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile in dosarul in care s-a dispus arestarea preventiva a fostului sef BCCO Alba Traian Berbeceanu, informeaza postul Realitatea Tv.

Muresan este acuzat de faptul ca a fabricat probe in dosarul lui Traian Berbeceanu pentru a reusi sa il incarcereze pe fostul sef al BCCO Alba.

Procurorii DNA spun ca probele impotriva fostului sef al directiei de crima organizata Alba au fost obtinute in mod ilegal, o parte dintre cei care au dat declaratii false in dosarul in care era anchetat Berbeceanu fiind recompensati.

Citeste si: Traian Berbeceanu, seful BCCO Alba Iulia, a fost retinut 

Dosarul a fost deschis in urma plangerii depuse de Traian Berbeceanu. Totodata, mai sunt urmariti penal si Alin Muntean, ofiter de politie judiciara, pentru complicitate la savarsirea infractiunilor concurente de abuz in serviciu si complicitate la represiune nedreapta, precum si Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, in prezent procuror PT Alba, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie.

Ioan Muresan este acuzat ca a a dispus retinerea lui Berbeceanu in data de 21 octombrie 2013 “in absenta existentei la dosar a unor probe sau indicii temeinice privind savarsirea faptelor”.

De asemenea, Muresan este acuzat ca “a folosit declaratii obtinute in urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate in alte cauze), prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate in relatii de adversitate cu Berbeceanu Traian, prin intrebuintarea de promisiuni nelegale sau de amenintari fata de alte persoane cercetate in cauza, pentru a le determina sa dea declaratii impotriva lui Berbeceanu Traian, prin valorificarea unor documente fara relevanta probatorie, aducand astfel o grava vatamare drepturilor si intereselor legale ale acestuia”.

In ceea ce il priveste pe ofiterul de politie Alin Muntean, procurorii DNA spun ca acesta a obtinut declaratii de martor impotriva lui Traian Berbeceanu “in urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate in alte cauze) “, precum si “prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate in relatii de adversitate cu Berbeceanu Traian”.

Ofiterul de politie e acuzat ca a intocmit anul trecut “procese-verbale de investigare cu continut neverificabil, avand caracter de inculpare” la adresa lui Berbeceanu, ele fiind ulterior foloste ca probe.

Seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisarul-sef Traian Berbeceanu, acuzat ca ar fi favorizat o grupare infractionala suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, a fost retinut, in data de 24 octombrie 2013.

Sursa foto: adevarul.ro