Ioan Neculaie, patronul echipei FC Brasov, urmarit penal pentru evaziune fiscala

Ioan Neculaie, omul de afaceri care are in proprietate si clubul de fotbal FC Brasov, este urmarit penal pentru evaziune fiscala, prejudiciul ridicandu-se la aproximativ 34,5 milioane de lei, informeaza gandul.info.

Ioan Neculaie este urmarit penal in doua dosare de evaziune fiscala instrumentate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov, prejudiciul total la bugetul consolidat al statului calculat pana in prezent de ANAF cifrandu-se la circa 34,5 milioane de lei.

Primul dintre cele doua dosare penale amintite poarta numarul 36/P/2012 si vizeaza o evaziune fiscala de 16,4 milioane lei la SC Fotbal Club SA Brasov, ”bifata” in perioada 2007-2012, cand Neculaie – actionar majoritar cu peste 76% din capitalul social – a fost si administrator-presedinte al CA-ului societatii. Cuantumul prejudiciului a fost stabilit, in urma unui control fiscal efectuat de ANAF, la solicitarea DNA, in toamna anului trecut si primavara acestui an, noteaza gandul.info.

Celalalt dosar in care Ioan Neculaie este urmarit penal de procurorii DNA Braşov are numarul 19/P/2013 si se refera la o evaziune fiscala de peste 18 milioane lei, la SC Roman SA Brasov si la subsidiarele acesteia, tot in intervalul 2007-2012. Suma este insa provizorie, reprezentand prejudiciul la bugetul statului stabilit de ANAF doar in privinta TVA-ului, cuantumul total al evaziunii urmand sa fie definitivat abia la terminarea controlului fiscal, extins si la celelalte obligatii ale societatii (impozitele pe profit si salarii, contributiile de asigurari sociale si de sanatate etc.).

Sursa foto: newsbv.ro