IOAN NICULAE a fost SUSPENDAT pentru sase luni de Comisia de Disciplina a FRF

Ioan Niculae, finantatorul gruparii Astra Giurgiu, a fost sanctionat cu sase luni de suspendare si 10.000 de lei penalitate sportiva de Comisia de Disciplina a FRF pentru declaratii jignitoare la adresa arbitrilor, in urma unei sesizari formulate de CCA.

“In baza art. 52.b din RD se sanctioneaza paratul Ioan Niculae cu suspendare 6 (sase) luni si i se aplica o penalitate sportiva de 10.000 lei”, se arata in solutia comisiei publicata, joi, pe site-ul oficial al FRF. Niculae a facut declaratii jignitoare la adresa centralului Istvan Kovacs dupa meciul CFR Cluj – Astra Giurgiu, scor 4-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Finantatorul afirma atunci ca la un “Campionat Mondial la smecherie” Kovacs ar fi in primele trei pozitii sau chiar pe prima.

CITESTE SI: STEAUA si PETROLUL au fost penalizate de COMISIA de DISCIPLINA a FRF 

Conform articolului 52 (comportarea jignitoare, calomnioasa si declaratii care afecteaza imaginea fotbalului), alineatul 2, litera b din Regulamentul Disciplinar, la urmatoarea abatere a lui Ioan Niculae, clubul Astra Giurgiu va fi sanctionat cu scaderea a trei puncte in clasamentul Ligii I.

“Daca autorul este oficial asimilat (finantator, sponsor, altii asemenea), acesta va fi sanctionat cu interzicerea oricarei activitati legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere urmatoare, sanctiunea aplicata oficialului va fi stabilita prin dublarea sanctiunii aplicata anterior, iar clubul de care apartine aceasta persoana va fi sanctionat cu scaderea a 3 puncte din cele obtinute in campionatul in care participa echipa de categorie superioara”, se arata in Regulamentul Disciplinar.

CITESTE SI: UEFA a deschis o serie de proceduri DISCIPLINARE impotriva echipelor AS ROMA si TSKA Moscova 

Sesizarile CCA la adresa actionarului majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a antrenorului Ionel Ganea si a presedintelui executiv al CSMS Iasi, Florin Prunea, ca urmare a criticilor facute de acestia in mass-media la adresa arbitrilor, au fost respinse de Comisia de Disciplina a FRF ca “nesustinute si nedovedite”.

Sursa foto: sport.ro