IOAN NICULAE, audiat la DIICOT. Omului de afaceri ii vor fi aduse NOI ACUZATII in dosarul Romgaz

Omul de afaceri IOAN NICULAE este audiat joi la sediul DIICOT, unde procurorii ii vor aduce NOI ACUZATII in dosarul Romgaz si anume sustragere de sub sechestru, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

La DIICOT au venit deja fosta sotie si fiica lui IOAN NICULAE, care vor fi puse si ele sub acuzare.

De asemenea, procurorii vor incepe urmarirea penala pe numele unor functionari de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI), acuzati ca l-au ajutat pe Niculae sa se sustraga sechestrului.

Citeste si: Ioan Niculae, chemat la DIICOT in dosarul in care Adriean Videanu este acuzat de abuz in serviciu

Dupa ce DIICOT a inceput in anul 2012 urmarirea penala pe numele lui Ioan Niculae, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale lui IOAN NICULAE, insa functionari de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara au intârziat procedurile, permitându-i astfel omului de afaceri sa vânda mai multe proprietati.

Initial, IOAN NICULAE a fost pus sub acuzare, alaturi de alte 40 de persoane, functionari publici cu functii de conducere din cadrul SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei si reprezentanti ai unei societati comerciale din municipiul Bucuresti, pentru savârsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale. Printre cei acuzati se afla si fostul ministru al Economiei ADRIEAN VIDEANU.

In sarcina invinuitilor se retine ca au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane USD patrimoniului SNGN Romgaz SA si bugetului consolidat al statului si au avut drept consecinta punerea in pericol a sistemul energetic national.

Citeste si: Ioan Niculae , audiat de DNA!

Procurorii sustin ca persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de catre Romgaz a unor cantitati considerabile de gaze naturale catre societatea InterAgro, detinuta de IOAN NICULAE, la preturi mult diminuate fata de cele practicate de Romgaz, cu eludarea reglementarilor legale in materie precum si mentinerea facilitatilor acordate societatii, in conditiile in care inregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.

Se mai retine ca activitatea infractionala a generat imposibilitatea repartizarii de catre Romgaz a rezervelor necesare pentru realizarea programului national de inmagazinare si cresterea importului de gaze naturale, cu consecinta punerii in pericol a Sistemul Energetic National, ca ramura strategica a economiei nationale si subminarii economiei nationale.

Sursa foto: sursazilei.ro