IOAN NICULAE, audiat la DNA

Omul de afaceri IOAN NICULAEa fost adus vineri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in dosarul in care procurorii au facut, in urma cu o zi, PERCHEZITII la domiciliul sau si la sediul firmei INTERAGRO.

IOAN NICULAE se afla in spatele gratiilor, dupa ce in aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare in dosarul “MITA la PSD”.

Procurorii DNA au efectuat joi PERCHEZITII la resedinta omului de afaceri IOAN NICULAE si alte adrese, dar si la sediul SC INTERAGRO intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si economice (evaziune fiscala si spalare de bani), comise in perioada 2008 — 2009.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la INTERAGRO. IUBITA lui IOAN NICULAE, adusa la DNA! UPDATE 

Ancheta DNA in cazul omului de afaceri IOAN NICULAE vizeaza cercetarea unor aspecte infractionale SEMNALATE de ANAF referitoare la tranzactiile comerciale dintre SC Interagro SA si SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promotionale, imprimare, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit surselor amintite, in acest caz ar fi vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro.

Pe de alta parte, aceleasi surse au precizat ca DORIN COCOS ar fi sustinut, intr-un denunt la DNA, ca in perioada 2008 — 2009 IOAN NICULAE i-ar fi cerut sprijin pentru influentarea unor functionari publici si demnitari in vederea elaborarii unei hotarari de guvern prin care sa fie acordate subventii pentru ingrasaminte din productia interna, ceea ce ar fi condus la subventionarea indirecta a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din productia de ingrasaminte.

CITESTE SI: DOSARUL “MITA LA PSD”: IOAN NICULAE s-a PREDAT la Teleorman si va fi adus la Penitenciarul Rahova

DORIN COCOS ar fi urmat, sustin sursele, sa fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

Sursa foto: realitatea