IOAN NICULAE: Nu stiu daca voi mai investi la ASTRA de la anul

Omul de afaceri Ioan Niculae, a declarat, marti, ca situatia economica din Romania il face sa-si puna semne de intrebare vizavi de investitiile pe care le va face la clubul Astra Giurgiu in sezonul viitor, precizand ca in primele luni ale anului 2014 a cheltuit 50 de milioane de lei.

“Vom vedea daca voi mai investi la anul, pentru ca la situatia economica din Romania nu este de investit. Si fotbalul este o reflectare a intregii vieti economice, mai putin sociale. E un sport in care 17 echipe pierd si una singura eventual castiga ceva. E greu, vedeti ce se intampla la echipe precum CFR Cluj sau Galati, care acum cativa ani faceau 20 de milioane de euro din castigarea campionatului si participarea in grupele Ligii Campionilor. Sunt jucatori neplatiti de 16 luni. La noi, in 9 luni, sunt peste 50 de milioane de lei, e adevarat si cu investitiile in infrastructura, cheltuiti la Astra. Iar banii astia trebuie sa vina dintr-o alta activitate economica, pentru ca din fotbal nu scoti bani”, a declarat Ioan Niculae, la Sport.ro.

CITESTE SI: IOAN NICULAE a fost SUSPENDAT pentru sase luni de Comisia de Disciplina a FRF 

Oficialul gruparii giurgiuvene a precizat ca in cazul presedintelui clubului, Dinu Gheorghe, nu e vorba de o demisie a acestuia, ci de o intelegere de reziliere a contractului pe cale amiabila: “Nu cunosc care e motivatia. Dar nu e vorba de o demisie, e vorba de o intelegere intre mine si el ca de la 1 noiembrie sa reziliem pe cale amiabila contractul. Nu e vorba de demisie. Am avut o discutie in vara, a fost si o motivatie ca in vara si acum au fost doua campanii nereusite pentru Astra. El si-a asumat treaba asta si a zis ca e mai bine sa plece decat sa creeze probleme la echipa. A fost de acord cu aducerea lui Protasov, eu l-am inivitat la Bucuresti si la discutii am fost impreuna cu Dinu si cu domnul Buduru. Apoi numai el a discutat contractul, chiar a fost ok. Eu nu i-am reprosat nimic, el a zis ca pentru binele echipei ar fi mai bine sa plece cel putin o perioada, ca se simte obosit. Probleme personale”.

Ioan Niculae a afirmat ca nu e dezamagit de decizia lui Dinu Gheorghe de a parasi clubul, considerand ca e mai degraba vorba de o insatisfactie. “Nu pot sa spun ca e vorba de o dezamagire plecarea lui Dinu Gheorghe, poate o insatisfactie, dar viata e facuta si din astfel de momente Eu am ramas in relatii bune cu Dinu. Am vorbti de 3-4 ori de cand a plecat, am discutat despre jucatori. El a facut lucruri deosebite la Astra, cred ca e unul dintre cei mai buni cunoscatori de fotbal din Romania. Noi ne dorim sa facem in continuare performanta, poate ca vom gasi pe cineva in locul lui. S-ar putea insa sa nu fie la fel de bun, dar noi am suferit pe parte organizatorica in ultimul timp”, a mai spus patronul gruparii Astra Giurgiu.

CITESTE SI: ASTRA-SALZBURG: Presa austriaca despre detinatoarea Cupei Romaniei: ASTRA cine? 

Dinu Gheorghe a renuntat luni la functia de presedinte al clubului Astra Giurgiu, dupa o discutie cu patronul Ioan Niculae.

“Aceasta a fost decizia mea. Am purtat o discutie cu patronul Ioan Niculae. Mi-e foarte greu. N-a fost usor, dar ma bucur ca m-a inteles. I-am spus ca lucrurile nu merg asa cum trebuie, dupa care ne-am intanit si am vorbit. Am vrut si asta-vara sa plec de la echipa, dupa ce am castigat Supercupa, dar atunci am renuntat si am zis sa mai stau. Vreau sa va spun ca Astra ramane echipa mea de suflet”, a spus Dinu Gheorghe, potrivit site-ului televiziunii Digisport.

Dinu Gheorghe era presedinte la Astra din martie 2012, pe vremea cand echipa evolua la Ploiesti.

Sursa foto: sport.ro