Ioan Oltean: Parlamentul a fost in vacanta 6 luni in 2014. Nici copiii la scoala nu beneficiaza de atata vacanta

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean (PDL) a declarat, marti, ca parlamentarii au fost in vacanta 6 luni in 2014, el aratand ca nici copiii la scoala nu beneficiaza de atat de mult timp liber si ca in Europa nu exista niciun alt parlament care sa chiuleasca atat.

”Daca veti face un calcul, veti constata ca anul acesta parlamentarii au fost in vacanta sase luni. Va rog sa le numarati, sunt exact – ianuarie, mai, iunie, iulie august, octombrie, noiembrie. Deci, din 12 luni, Parlamentul Romaniei a fost in vacanta sase luni. Nici macar copiii la scoala nu beneficiaza de atata vacanta. Nu exista in Europa democrata o tara si un parlament care sa-si permita sa chiuleasca in felul acesta cum se intampla in Romania”, a spus Oltean.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU: Parlamentul nu este FABRICA DE LEGI

El a aratat ca ACL s-a delimitat de decizia puterii prin care s-a stabilit ca parlamentarii sa ia vacanta in perioada campaniei electorale si si-a exprimat speranta ca de saptamana viitoare lucrurile sa revina la normal.

”Sa speram ca de luni Parlametul se intoarce la lucru. Am in vedere si Senatul, pentru ca la fel de chiulangii sunt si unii, si altii”, a spus Oltean.

El a spus ca in acest moment parlamentarii sunt ”Dumnezeu stie pe unde, numai la munca nu” si a aratat ca, prin tot ceea ce face puterea azi, duce in derizoriu activitatea parlamentara.

Citeste si: Senatorii au intrat in vacanta electorala. Ultima sedinta a Senatului, suspendata din lipsa de cvorum

”Aceasta vacanta nu are niciun fel de justificare. Aceasta lipsa de activitatea parlamentara nu are niciun fel de temei, nici regulamentar, nici de alta natura. Este doar dorinta actualei puteri de a nu munci si de a tergiversa o multime de probleme care ar trebui sa intre pe ordinea de zi a Camerei si Senatului”, a spus Oltean, care a mentionat ca Parlamentul este „aproape desfiintat” prin asemenea „atitudini”.