IOAN RADU MAXIM, seful Laboratorului de Medicina Legala din Roman, a fost retinut pentru luare de MITA

IOAN RADU MAXIM, seful Laboratorului de Medicina Legala din Spitalul de Urgenta Roman, a fost RETINUT dupa ce a fost prins in flagrant cand lua MITA 300 de lei pentru a elibera un certificat medico-legal in care a trecut un numar mai mare de ingrijiri medicale decat cele necesare vindecarii, informeaza Mediafax.

Respectivul certificat urma sa fie eliberat de IOAN RADU MAXIM unui investigator sub acoperire, pentru a fi depus la dosarul penal constituit ca urmare a unui accident rutier, precizeaza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Potrivit anchetatorilor, IOAN RADU MAXIM, singurul medic legist din zona Municipiului Roman, a atestat, in mod nereal, in alte sase CERTIFICATE medico-legale, un numar de zile de ingrijiri medicale mai mic/mai mare decat cele necesare/efectuate in fapt, in vederea atenuarii sau agravarii situatiei juridice a beneficiarului/agresorului. In schimbul acestor servicii, el ar fi primit sume de bani.

In urma perchezitiilor facute vineri la locuinta medicului si la cabinetului acestuia, au fost ridicate mai multe documente si diverse sume de bani in lei si valuta. IOAN RADU MAXIM va fi prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de ARESTARE PREVENTIVA.

In acest dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri de la Directia Generala Antifrauda din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Sursa foto: realitatea.net