IOAN RUS catre romani: Imi cer IERTARE tuturor pentru CUVINTELE pe care le-am folosit la adresa DIASPOREI

IOAN RUS a demisionat de la Transporturi in data de 11 iunie dupa ce a incercat sa-i aduca pe muncitori in tara argumentand ca pentru cateva sute de euro in plus pe care ii castiga acolo “copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva”.

IOAN RUS a publicat o scrisoare deschisa in care isi cere iertare romanilor “pentru cuvintele pe care le-am folosit in legatura cu aceia dintre ei nevoiti sa plece sa lucreze in strainatate in cautarea unei vieti mai bune pentru ei si pentru copiii lor.”

Rus vorbeste insa si despre reusitele sale in fruntea ministerului Transporturilor si a oportunitatilor pe care a vrut sa le creeze tocmai pentru romanii din strainatate.

CITESTE SI: IOAN RUS SI-A DAT DEMISIA DE LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR. UPDATE

Totodata, fostul ministru al Transporturilor atrage atentia in scrisoare ca este momentul ca Romania sa aiba o alta generatie de politicieni.

“Dragi romani,

In aceste zile imi inchei mandatul de ministru al Transporturilor.

Atat in activitatea mea desfasurata in exercitarea functiei publice, dar si in cea politica, am incercat sa fiu mai degraba un om al actiunii, mai putin al cuvintelor. imi dau seama ca felul in care m-am exprimat a cauzat suferinta multora dintre dumneavoastra, iar pentru acest fapt am inteles sa imi dau demisia.

Imi cer iertare tuturor romanilor pentru cuvintele pe care le-am folosit in legatura cu aceia dintre ei nevoiti sa plece sa lucreze in strainatate in cautarea unei vieti mai bune pentru ei si pentru copiii lor.

Modul in care m-am exprimat nu reflecta ceea ce cred si gandesc. Pentru mine, romanii din interiorul si din afara granitelor fac parte din natiune, au aceleasi drepturi si le datoram un respect egal. Pe de alta parte, am cunoscut si inteleg drama celor plecati departe de casa, eu insumi am in familia extinsa rude, cum am si prieteni, care lucreaza in tarile europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipa intentia mea sa jignesc ori sa ranesc pe cineva.

Cred, totusi, ca o neglijenta in exprimare nu poate sterge aproape doua decenii de activitate politica onesta.

In calitate de ministru al Transporturilor am incercat sa creez, printre altele, oportunitati pentru romani de a reveni sa lucreze in tara, alaturi de familiile lor. Master Planul General de Transport reprezinta o astfel de posibilitate. Poate ca, pentru cel putin jumatate dintre romanii care muncesc in strainatate in domeniul constructiilor, inceperea lucrarilor prevazute in Master Planul General de Transport va reprezenta o buna ocazie de a se intoarce in tara.

Timp de trei ani, ca ministru de Interne am initiat si dus la capat proiectul eliminarii vizelor pentru cetatenii romani care circula in spatiul Uniunii Europene. Am crezut si atunci, cum mai cred si astazi, ca romanii sunt o natiune de oameni muncitori care vor arata adevarata fata a Romaniei in strainatate, vor aduce acasa o noua cultura, iar modernizarea Romaniei va fi,astfel, mult mai rapida.

Sper ca Master Planul General de Transport, ca plan strategic atat de important pentru dezvoltarea infrastructurii din Romania, sa fie aprobat cat mai curand de catre Comisia Europeana si apoi sa fie implementat, indiferent de cine va guverna in Romania. Dupa cum imi exprim speranta ca vor fi continuate masurile de redresare economica a companiilor din subordinea/ in coordonarea ministerului. impreuna cu specialistii din minister am reusit, cu eforturi deosebite, ca in mai putin de un an, sa aducem companiile din subordine de la minus, la profit operational.

CITESTE SI: IOAN RUS JIGNESTE FAMILIILE ROMANILOR DIN DIASPORA: COPIII GOLANI SI NEVESTE CURVE!

Cat despre cum vor arata si cum vor actiona viitoarele guverne ale Romaniei, acest lucru va fi decis impreuna de romanii din tara si cei din strainatate, atunci cand isi vor desemna prin vot politicienii care sa ii reprezinte.

Cred ca este momentul ca Romania sa aiba o alta generatie de politicieni. Tocmai de aceea, fac un apel catre tineri, care, indiferent de zona politica spre care se simt atrasi, sa devina noua generatie de politicieni care isi va construi singura destinul si o Romanie mai buna, una in care milioane de romani se vor putea intoarce acasa si alte milioane nu vor fi nevoiti sa pribegeasca prin lume.

A fost o onoare pentru mine sa fiu in slujba romanilor si, de fiecare data, am incercat sa fac tot ce mi-a stat in putere pentru a lua deciziile potrivite pentru tara noastra.”, scrie IOAN RUS intr-o scrisoare deschisa publicata pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Sursa foto www.romaniatv.ro