Ioan Rus, despre proiectul Comarnic-Brasov: Aflam in toamna daca semnam contractul

IOAN RUS, ministrul Transporturilor, a declarat ca in toamna se va stabili daca sunt intrunite conditiile de semnare a contractului pentru constructia in concesiune a autostrazii Comarnic – Brasov. In caz contrar procedura va fi reluata.

“Daca autostrada aceasta costa 100 de lei si trebuie sa platim in patru ani, la deficit (n.r.-bugetar) iti intra 25 de lei pe an, pentru ca in patru ani se executa autostrada. Daca Uniunea Europeana, Comisia, ne va lasa sa intre la deficit in cei 25 de ani in care avem de platit la castigatorul licitatiei, 100 impartit la 25 e 4, avem doar 4 lei in fiecare an la deficitul curent.

Citeste si: IOAN RUS: In cazul CFR Calatori, eu pot, prin masuri interne, sa aduc compania pe profit de un leu

Asta se analizeaza acum: risc de trafic, risc de constructie si risc de disponibilitate. Functie de aceste lucruri, si pe noi ne vor obliga la 100 de lei deficit anual sau la 4 lei deficit anual. E o mare diferenta. Noi ducem aceasta discutie, firma castigatoare duce discutia privitor la o constructie financiara”, a declarat ministrul Transporturilor pentru Mediafax.

Rus a spus ca in aceasta toamna va fi luata o decizie privind acest proiect, afirmand: “Ori ne ducem inainte, ori ne ducem inapoi”.

Ministrul Transporturilor a mai aratat ca traseul Comarnic – Brasov se califica in orice moment pentru constructia unei autostrazi.