IOAN RUS: FINALIZAREA METROULUI Gara de Nord-Otopeni pana in 2020 depinde de cat de NEMTI reusim sa fim

Finalizarea liniei de metrou Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda pana in 2020 depinde de “cat de nemti” reusim sa fim, in conditiile in care documentatia necesara pentru realizarea acestui proiect ar putea fi terminata in aprilie, a afirmat, marti, ministrul Transporturilor, IOAN RUS, la finalul intalnirii cu comisarul european pentru politici regionale, CORINA CRETU.

“Pe Bucuresti — Otopeni, suntem in situatia in care am avea o solutie adevarata: sa facem metroul Gara de Nord — Otopeni. Eu cred ca ne va iesi in urmatoarea luna toata documentatia necesara, mai ales ca exista si proiectul. Si, de asemenea, depoul de la Straulesti… Acolo va fi o parcare imensa. Depoul acela este facut, numai ca e apa. E balta. Sa finalizam acea lucrare si atunci si cel care vine in Bucuresti poate sa-si lase masina acolo si are acces la tot metroul bucurestean. In Master Plan este trecuta si calea ferata (intre Gara de Nord si Aeroportul Henri Coanda — n. r.), dar pe colaborarea cu Japonia avem un proiect pentru finantare. Eu cred ca acel proiect va rezolva parte din probleme. Este exact ca si proiectele critice pe care le-am identificat in urma discutiilor publice”, a explicat ministrul Transporturilor.

Citeste si: IOAN RUS: “Din cele 50 de companii in subordinea MT, avem O SINGURA companie cu PROBLEME mari si ea se numeste TAROM”

Intrebat daca aceasta linie de metrou va fi finalizata pana in 2020, cand capitala Romaniei va gazdui meciuri din turneul final al Campionatului European, IOAN RUS a raspuns: ”Depinde de cat de nemti reusim sa fim”.

Citeste si: ROMANIA este avertizata de UEFA sa rezolve cerintele pentru EURO 2020

Bucurestiul a fost inclus printre cele 13 orase care vor gazdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din anul 2020, a anuntat, in septembrie 2014, Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA).

Sursa foto: transilvaniareporter.ro