IOAN RUS: Lucrarile la tronsonul Suplacu de Barcau-Bors al AUTOSTRAZII TRANSILVANIA vor incepe in primavara anului viitor

Ministrul Transporturilor, IOAN RUS, a declarat vineri, la Oradea, ca e convins ca reabilitarea soselei DN 76 Oradea-Deva va fi finalizata in 2015, chiar daca firma constructoare s-a “incurcat in stiinta”, iar la inceputul anului 2015 vor incepe lucrarile si la tronsonul Suplacu de Barcau-Bors al AUTOSTRAZII TRANSILVANIA.

“Ne-am incurcat in stiinta. Cu constructorul, s-a licitat in 2011, a inceput in primavara lui 2012 si de atunci… N-are importanta. Despre trecut numai de bine. Certamente, in acest moment se lucreaza la limita in care se poate lucra. Am certitudinea ca anul viitor vom avea si aceste lucruri rezolvate”, a declarat ministrul, intr-o conferinta de presa, la Prefectura Bihor.

Citeste si: IOAN RUS: Autostrada Transilvania are un “VIITOR LUMINOS”

El a declarat ca pentru sectorul Suplacu de Barcau-Bors din AUTOSTRADA TRANSILVANIA exista deja constructor, iar dupa ce se finalizeaza practic procesul de selectie, de indata ce timpul va permite, din primavara, vor incepe lucrarile. “Este o investitie care are ca pret estimat 220 de milioane de euro, urmand ca anul viitor sa inceapa si Mihaiesti — Suplacu de Barcau, respectiv Nadasel-Mihaesti. Astfel, zona aceasta de nord a Romaniei va putea primi fluxuri rutiere, de transport marfuri si persoane, transfer catre Europa Occidentala la regim de autostrada”, a declarat ministrul Rus, citat de Agerpres.

Alta lucrare importanta mentionata de ministru a fost modernizarea pistei aeroportului Oradea, o investitie in jur de 100 de milioane de lei, astfel incat Aeroportul Oradea sa poata intra intr-un circuit international mai bine asezat, cu conditii mai bune pentru traficul aerian.

Citeste si: IOAN RUS: AUTOSTRAZILE trebuie gandite si raportate la ce bani avem, altfel sunt VISE EROTICE care nu ni se intampla

“Consider ca in acest moment noi avem o viziune la nivelul Ministerului Transporturilor clara cu ceea ce se va intampla. Sursele de finantare sunt, de asemenea, existente pe acest Master Plan, legate de fonduri europene, de bugetul statului, legate de potentiale parteneriat-public private. In plus, de indata ce Master Planul General de Transport va fi transformat in program operational, prin Hotararea Guvernului Romaniei, cred ca se va intampla la finele lunii noiembrie-inceputul lunii decembrie, cand vom avea si impactul de mediu, probabil ca vor fi si alte lucruri demne de consemnat despre judetul Bihor si zona aceasta”, a mai afirmat ministrul Rus.

Ministrul Transporturilor a facut parte vineri din delegatia care l-a insotit pe premierul VICTOR PONTA in vizita sa in Bihor.

Sursa foto: adevarul.ro