IOAN RUS: Master Planul de Transport va fi APROBAT de Guvern pana la sfarsitul lunii noiembrie

Master Planul General de Transport al Romaniei, aflat in dezbatere publica, va fi APROBAT de Guvern pana la finalul lunii noiembrie, iar forma finala va fi depusa la Comisia Europeana, a declarat marti, ministrul Transporturilor, IOAN RUS.

“Master Planul de Transport este in dezbatere publica si, in urma dezbaterii publice, vor exista diverse puncte de vedere, unele divergente, intre specialistii care au participat la realizarea lui si cei care nu au participat. Unele dintre observatiile aduse Master Planului la dezbaterile publice sunt vizibil pertinente. In consecinta, compania care l-a facut, impreuna cu o comisie a ministerului, analizeaza acum concluziile rezultate in urma dezbaterilor publice, astfel incat, la final, sa rezulte un document, corectat uneori, care sa se transforme apoi intr-un program operational si care va avea APROBAREA Guvernului. Forma finala se depune si la Comisia Europeana. Cred ca acest lucru se va intampla la finalul lunii noiembrie”, a explicat Rus, citat de Agerpres.

Citeste si: IOAN RUS: Lucrarile la tronsonul Suplacu de Barcau-Bors al AUTOSTRAZII TRANSILVANIA vor incepe in primavara anului viitor

El a adaugat ca, pentru perioada 2014-2030, necesarul de investitii in infrastructura de transport se ridica la 30 de miliarde de euro.

“Este vorba de investitii pentru toata infrastructura de transport. O parte din acesti bani vor veni prin proiecte de la Uniunea Europeana si alta parte de la bugetul de stat”, a precizat seful de la Transporturi.

Citeste si: IOAN RUS vrea includerea AEROPORTULUI BANEASA in Master Planul de Transport si o AEROGARA NOUA pentru Bucuresti

IOAN RUS a vorbit si despre necesitatea continuarii implementarii managementului privat in companiile de stat aflate in subordinea ministerului, spunand ca, in aceasta perioada, firme specializate in domeniu lucreaza si vor face propuneri nominale in acest sens pana la sfarsitul anului.

In ceea ce priveste continuarea procesului de privatizare, ministrul Transporturilor a reiterat ca acesta va fi reluat pe masura ce companiile ajung la “zero pe zero”.

Sursa foto: oradesibiu.ro