IOAN RUS: Nu am avut NICIO LEGATURA cu contractul EADS

Ministrul Transporturilor, IOAN RUS, a negat vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, orice implicare a sa in contractul cu EADS, el mentionand ca niciodata, in nicio calitate, nu a avut vreun contact cu cei de la EADS.

“IOAN RUS, persoana fizica sau ministru de interne, nu a avut niciodata nicio intalnire, nicio discutie, directa sau prin interpusi cu EADS. Niciodata! Sigur este onorant sa te puna cineva alaturi de cancelarul Germaniei, de Klaus Mangold, de Bodo Hombach etc. si cineva sa-si inchipuie ca acesta e nivelul lui IOAN RUS, de cancelar al Germaniei. Dar va repet: eu nu am avut niciodata nicio discutie, nicio intalnire cu EADS, de niciun fel, nici ca ministru, nici ca persoana particulara”, a precizat IOAN RUS, citat de Agerpres.

Citeste si: Basescu: Dosarul EADS va afecta toate partidele

El a afirmat ca nevoia unui management integrat al securizarii frontierelor Romaniei s-a discutat in ultima perioada a mandatului sau de ministru de Interne, dar ca negocierile s-au desfasurat dupa ce el a plecat de la minister.

Citeste si: ION TIRIAC NEAGA orice legatura cu contractul EADS

Potrivit lui IOAN RUS, justitia trebuie sa-si faca treaba in respectivul caz, mai adaugand ca asemenea discutii fac rau Romaniei. “Cred ca astfel de discutii si aprecieri fac rau si Romaniei in ansamblu si vietii economice din Romania. Eu cred ca si cei care isi permit sa faca astfel de lucruri si sa aduca in discutie nume de toate felurile din Europa ar trebui sa se gandeasca inainte”, a mai afirmat Rus.