IOAN RUS: Privatizarea CFR Marfa va fi DISCUTATA din nou cu misiunea FMI

Privatizarea CFR Marfa va fi din nou DISCUTATA cu finantatorii internationali care vor veni in Romania saptamana viitoare si este posibil sa fixam alt calendar, in functie de interesul nostru, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, IOAN RUS.

Citeste si: Companiile din Ministerul Transporturilor si-au imbunatatit situatia financiara. Ioan Rus: CFR-urile nu vor mai fi Cenusareasa

“Pentru privatizarea CFR Marfa este un calendar agreat inca de anul trecut. De saptamana viitoare vine FMI. Vom avea discutii. Am avut discutii si cu ei si cu Banca Mondiala si cu Comisia Europeana. Am explicat ca suntem absolut de acord cu privatizarea CFR Marfa — si nu numai CFR Marfa-, sunt de acord cu ideea in sine—, dar sa-mi dea ragazul necesar sa aduc aceste companii in situatia de a putea fi vandabile pe bani adevarati. Privatizarea nu poate fi doar un scop in sine: hai sa scapam de ceva. Sa reusim sa si incasam si sa facem si din punct de vedere economico — financiar o afacere buna si incet-incet aceste lucruri se materializeaza si atunci vom agrea cu dansii un calendar care chiar sa se intample. Pana in august 2015 trebuia lansata licitatia, dupa calendarul vechi. Este posibil sa se intample exact in interiorul acelui program si este posibil sa se inteleaga — de fapt inteleg, ca am avut aceste discutii — nevoia sa miscam calendarul in functie de interesul nostru”, a spus Rus, citat de Agerpres.

Citeste si: IOAN RUS: RESTRUCTURAREA TAROM este IMINENTA

CFR Marfa a inregistrat rezultate bune, in primele noua luni din 2014, a anuntat ministrul, in conditiile in care volumul de marfuri expediate a crescut cu 6,9 la suta, iar cota de piata a urcat de la 54 la suta la 58 la suta pentru marfuri transportate.