IOAN RUS: Tinerii au fost PACALITI la alegeri de PROPAGANDA de pe FACEBOOK

Vicepresedintele PSD IOAN RUS a vorbit duminica intr-o emisiune televizata despre spirala Facebook in alegeri, care a adus esecul PSD.

Despre tineretul care a votat candidatul de dreapta la alegerile prezidentiale 2014, IOAN RUS se intreaba ce legatura are un tanar student sau muncitor cu dreapta politica.

“Adica ce legatura are marfa cu ambalajul? In situatia asta chiar niciuna. Nu poti sa fii de dreapta, ca nu ai nimic de aparat din valorile de dreapta ca si tanar student, ai din valorile de stanga, ca ai nevoie de asistenta sociala, de sprijin. Din cauza faptului ca social-democratia romaneasca, sa zicem asa, este succesoarea in drepturi si obligatii, ca asa s-a format, din Revolutia romana, cum s-a nascut ea, in mai multe tari foste comuniste social-democratii au ramas succesori in drepturi si obligatii ai fostelor partide comuniste”, a spus IOAN RUS, la Pro TV.

Citeste si: IOAN RUS crede ca VICTOR PONTA va RAMANE presedintele PSD

Vicepresedintele PSD admite ca el a fost in PCR, insa subliniaza ca este absurd sa fie numit VICTOR PONTA comunist, in contextul in care “n-a fost, habar n-are, (…) nu stie nimic despre comunism, n-a trait in vremea aia decat in adolescenta”. IOAN RUS spune ca se astepta, odata cu generatia de tineri din PSD sa dispara eticheta de comunism. “Uite ca n-a disparut, pentru ca propaganda a lucrat de asa natura incat totusi… Va disparea. E o problema, inca e o problema de apreciere, dar e emotionala, nu rationala”, a subliniat el.

Citeste si: IOAN RUS: IOHANNIS poate media un acord intre PSD si noul PNL pe cateva teme MAJORE

Intrebat de ce mai vorbim acum de propaganda, IOAN RUS a raspuns: “Deci spune Curtea Suprema ca ce-i pe Facebook e informatie publica. Bun. Dar cum o verifici? Adica eu scriu despre dumneata ceva, dumneata transferi la alt prieten din categoria prietenilor dumneatale si asa mai departe. Niciunul nu verificam. Deci pana la urma responsabilitatea fata de cuvantul scris sau ce dai ca informatie publica trebuie sa apartina cuiva. In mediul acesta, pana la urma, nu trebuie sa demonstrezi. Afirm despre dumneata sau despre dumnealui ceva si de acolo incolo prietenii mei cred, ca eu am credibilitatea mea eventual, si cumva s-a dus, s-a dus in spirala, pentru ca niciun sociolog n-a prins spirala aceasta pe care s-au rotit diverse informatii. N-au prins-o. Ca s-a extins extraordinar in ultimele zile, intre tururi. Daca vrei sa demonstrezi logic ceva de acolo, multe afirmatii, cu comunistii, nu le poti demonstra, semn ca are un caracter propagandistic masiv, chiar daca nu mai folosim acuma ideea de propaganda. Dar caracterul acesta este, daca te uiti cu atentie… “

Sursa foto: ziuadecluj.realitatea.net