Dupa 4 ore de audieri la DNA, IOANA BASESCU a fost pusa sub CONTROL JUDICIAR

IOANA BASESCU, fiica cea mare a fostului presedinte TRAIAN BASESCU, s-a prezentat, joi dimineata, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Nu exista informatii oficiale la acest moment despre calitatea in care a venit la DNA, informeaza televiziunile de stiri.

UPDATE 2IOANA BASESCU a fost pusa, joi, sub CONTROL JUDICIAR pentru 60 de zile. Procurorii DNA care au dispus acesta masura o cerceteaza pe fiica mai mare a fostului presedinte Traian Basescu pentru instigare la ABUZ in SERVICIU si instigare la SPALARE de BANI.

In acelasi dosar au mai fost puse sub control judiciar si alte persoane, printre care Elena Udrea, acuzata de 5 infractiuni de spalare de bani, dupa cum se arata intr-un comunicat al DNA.

UPDATE 1IOANA BASESCU a iesit din sediul DNA dupa circa patru ore, fara a face declaratii jurnalistilor.  La Directia Anticoruptie a ajuns si Elena Udrea, care nu a spus in ce calitate a fost convocata.

STIRE INITIALA

IOANA BASESCU, de profesie notar, a sosit insotita de un avocat si a refuzat sa dea detalii privind motivul intalnirii cu procurorii anticoruptie. Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, IOANA BASESCU a fost citata pentru audieri intr-un dosar vizand fapte de coruptie.

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a lansat, miercuri seara, acuzatii dure la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, acuzand-o ca a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre ficele sale.   “Am aflat ca prin DNA este un mic grup de procurori care se jura ca ma va face sa cer custodia copilului, unuia din nepoti, adica va aresta parintii. Sunt cativa procurori apropiati doamnei Kovesi pe care i-a carat si i-a pus consilieri dupa ce au rezolvat niste dosare. Nu o sa spun nume, dar va spun acest adevar, va veni si acea zi cand voi face publice numele”, a spus TRAIAN BASESCU la postul Romania TV.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca si alte persoane vor fi audiate in aceasta cauza pe parcursul zilei.  Parchetul General a informat in martie 2015 ca fiica fostului presedinte, IOANA BASESCU, are calitate de martor in asa numitul dosar Nana, in care procurorii cerceteaza afacerea cu terenuri din judetul Calarasi, si ca a fost audiata in data de 2 octombrie 2014.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea