IOANA MARINA POPOVICI, condamnata in dosarul ”TROFEUL CALITATII”, eliberata conditionat

PERSOANE, AREST PREVENTIV, DOSAR ROMPREST, EVAZIUNE FISCALA, SPALARE DE BANI, GRUP INFRACTIONAL, PLASATI, AREST LA DOMICILIU, INSTANTA DE FOND, NU ESTE DEFINITIVA, FLORIAN WALTER

Ioana Marina Popovici a fost eliberata conditionat din penitenciar, dupa ce a fost condamnata in 2012, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu in dosarul ”Trofeul calitatii” in care a fost condamnat si fostul premier Adrian Nastase.

In 19 martie, Judecatoria Ploiesti a admis cererea de eliberare conditionata formulata de Ioana Marina Popovici, insa DNA a contestat decizia, iar marti Tribunalul Prahova a respins contestatia formulata de procurori, decizia fiind definitiva.

CITESTE SI: LOVITURA pentru DNA: ACHITARE in ”lotul vamesilor” dupa opt ani

Ioana Marina Popovici, incarcerata la Penitenciarul pentru femei de la Targsor, judetul Prahova, a fost liberata conditionat in baza vechiului cod penal, in conditiile in care a executat doua treimi din pedeapsa privativa de libertate.

Ioana Marina Popovici a fost trimisa in judecata in dosarul ”Trofeul calitatii” in ianuarie 2009, alaturi de fostul premier Adrian Nastase, de fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii Irina Jianu si de alte trei persoane, intre care si sotul sau, Bogdan Popovici.

Conform procurorilor, patru firme controlate de Ioana Marina Popovici si de sotul acesteia au incasat taxele de participare platite de persoanele fizice si juridice la simpozionul ”Trofeul calitatii in constructii” organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), taxe in cuantum de peste 6,7 milioane de lei, care ar fi trebuit sa se constituie venituri la bugetul ISC.

Potrivit anchetatorilor, societatile implicate in organizarea evenimentului au colectat taxele de participare si au subcontractat executarea serviciilor de organizare a simpozionului.

CITESTE SI: ICCJ: ASTARASTOAE nu a fost in INCOMPATIBILITATE cand era rector al UMF, sef la IML Iasi si CM

Pentru acoperirea diferentei dintre suma incasata de la participanti si cheltuielile efectiv realizate, cele patru societati au incheiat contracte cu o alta societate, S.C. Arond S.R.L, controlata tot de inculpatii Popovici Bogdan si Popovici Marina Ioana S.C. avand ca obiect in principal servicii de «conceptie» si «organizare». Respectivele contacte erau menite sa justifice 92% din totalul cheltuielilor pentru o serie de servicii care in realitate nu au fost efectuate”, arata DNA intr-un comunicat dat publicitatii in ianuarie 2009, la momentul in care inculpatii din dosarul ”Trofeul calitatii” au fost trimisi in judecata.

In realitate, simpozionul reprezenta un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a inculpatului Adrian Nastase“, mai arata DNA.