IOANA PETRESCU le solicita deputatilor sa aprobe REDUCEREA CAS

Ioana Petrescu

Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, le-a cerut, marti, deputatilor sa voteze legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator, aratand ca aceasta masura este “curajoasa si pro-business” si ca sunt resurse pentru compensarea acesteia atat pentru anul 2014, cat si pentru anii viitori.

“Exista spatiu suficient pentru a aplica aceasta masura si pentru anul 2014”, a spus ministrul Finantelor in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea cererii de reexaminare a presedintelui Traian Basescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator.

Mentionand ca legea privind reducerea CAS a primit votul senatorilor, Petrescu si-a exprimat convingerea ca va fi sustinuta si de deputati.

CITESTE SI: Cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS, RESPINSA de Comisia de buget a Camerei Deputatilor 

“Am avut un parcurs lung si greoi cu aceasta lege, am intampinat si piedici, si critici, dar stiu ca am avut si multa sustinere si suport pentru o lege al carei scop este sa ajute intreprinzatorii, angajatorii, cat si angajatii”, a adaugat Petrescu.

Reprezentantii PSD, PNL, PDL si grupul minoritatilor nationale au precizat ca vor sustine legea privind reducerea CAS. Cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator a fost respinsa saptamana trecuta de Comisia de buget a Camerei Deputatilor.

CITESTE SI: Executia bugetara pe primele sapte luni din 2014 s-a incheiat cu un deficit de 0,2% din PIB 

Camera Deputatilor este for decizional, votul final fiind marti la pranz.

Sursa foto: gandul.info