IOANA PETRESCU, un ministru curajos: Nu imi este frica de REMANIERE. Vreau sa imi fac treaba pana la capat

Ioana Petrescu

IOANA PETRESCU, ministrul de Finante, a fost in numeroase randuri in centrul atentiei din cauza gafelor si balbelor sale dar, cu toate acestea, a declarat, luni, ca nu ii este frica de REMANIERE pentru ca vrea sa-si faca treaba pana la capat.

Intrebata daca ii este frica de remaniere si de faptul ca si-ar putea pierde portofoliul, Petrescu a raspuns: „Nu, cu siguranta nu, eu sunt aici sa-mi fac treaba pana la capat si vom continua sa definitivam rectificarea bugetara, sa definitivam bugetul pentru anul viitor si, cum am spus, ne vedem de treaba in continuare”.

Premierul Victor Ponta le-a transmis ministrilor, in sedinta de guvern de saptamana trecuta, sa stea “linistiti” la informatiile privind membrii Cabinetului care urmeaza sa fie schimbati, spunandu-le ca nu a fost inca decis nimic legat de un anumit nume sau portofoliu, au relatat surse oficiale.

CITESTE SI: IOANA PETRESCU: ACCIZELE din 2015 vor fi calculate in LEI, la valoarea din 2014 

“Premierul le-a spus: “Stati linistiti, nu s-a hotarat absolut nimic in privinta unui nume sau a unui portofoliu. Singurul lucru pe care vi-l pot spune e ca va exista o restructurare a Guvernului, avand in vedere ca va veni si PLR. Daca pe undeva apare vreun nume sau altul, ganditi-va ca poate aveti un <<prieten>> care va vrea raul”, au relatat sursele, participante la discutie.

Marti, premierul Victor Ponta a declarat ca, imediat dupa adoptarea bugetului, va propune in cadrul coalitiei de guvernare o restructurare a Guvernului, “in asa fel incat si PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri”.

Ioana Petrescu (Finante), Remus Pricopie (Educatie) si Constantin Nita (Economie) se numara printre ministrii care ar putea fi remaniati de premierul Victor Ponta, din viitorul Cabinet urmand sa nu mai faca parte nici majoritatea ministrilor delegati, au precizat surse politice.

Sursele citate au aratat ca, in afara de Petrescu, Pricopie si Nita, care sunt ministri plini, Ponta ar putea sa-i remanieze si pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Romanii de pretutindeni), dar si pe alti ministri delegati, cu scopul de a comasa ministerele. Ministri delegati mai sunt Darius Valcov (Buget), Florin Jianu (IMM-uri si Turism), Doina Pana (Ape, Paduri si Piscicultura), Razvan Nicolescu (Energie), Aurelia Cristea (Dialog social).

CITESTE SI: LISTA MINISTRILOR care vor fi SCHIMBATI: IOANA PETRESCU este principala vizata 

Pe de alta parte, surse parlamentare au precizat ca premierul Victor Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Calin Popescu-Tariceanu, doua posturi de ministri in viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind portofoliul Finantelor.

Sursa foto: jurnalul.ro