IOANA VONICA va putea merge la inmormantarea sotului sau sub control judiciar

ILIE VONICA, proprietarul Grupului Polisano, a fost inmormantat

IOANA VONICA, sotia milionarului care s-a sinucis la Sibiu, va putea merge la inmormantarea sotului sau. Tribunalul Bucuresti a decis, joi, sa-i inlocuiasca arestul preventiv cu masura de control judiciar. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

IOANA VONICA a cerut procurorilor sa fie eliberata temporar din arest, pentru a-si putea conduce sotul pe ultimul drum. Ea era incarcerata in arestul central al Politiei Capitalei.

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit, marti dupa-amiaza, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns dupa ce a cazut de la etajul vilei sale, iar prima ipoteza a anchetatorilor este ca barbatul a incercat sa se sinucida, sarind de la etaj.

Citeste si: ILIE VONICA, milionarul retetelor false, a MURIT la spital. SCRISOARE DE ADIO

Potrivit unor surse apropiate familiei, trupul lui Ilie Vonica va fi depus la capela Bisericii din Groapa, din municipiul Sibiu, iar inmormantarea va avea loc duminica.

Surse judiciare declarau ca omul de afaceri Ilie Vonica s-a aruncat de la una dintre terasele locuintei sale, de la o inaltime de circa opt metri, si ca a lasat in locuinta sa de pe strada Andrei Muresanu din municipiul Sibiu o scrisoare in care isi explica gestul.

Ilie Vonica a explicat in scrisoare ca arestarea sotiei si problemele firmelor sale l-au determinat sa isi ia viata, el cerandu-i, totodata, iertare sotiei si sa aiba grija de fiica lor, potrivit unor surse judiciare. Documentul este adresat sotiei, careia Ilie Vonica i-a scris ca nu poate trai “singur”, stiind ca ea este “acolo”, adica in arest.

Aceleasi surse au precizat ca, din discutiile avute cu apropiatii familiei Vonica, s-a stabilit ca omul de afaceri a refuzat sa manance de cand sotia sa a fost arestata, iar marti, inainte de a se arunca in gol de pe o teresa a imobilului in care locuia, a fumat foarte mult.

Afla aici detalii despre cererea Ioanei Vonica de a iesi din arest

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, era proprietarul grupului Polisano, din care face parte si lantul de farmacii Reteta, la care luna trecuta au avut loc perchezitii in dosarul retelor false, in care au fost arestate ulterior noua persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, fals intelectual si uz de fals, infractiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica si sotia sa, Ioana Vonica, au fost audiati in 20 mai la Politia Capitalei, iar ulterior sotia omului de afaceri a fost arestata. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor detinute de sotia lui Ilie Vonica.

In 22 mai, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a noua persoane – Ioana Vonica, Decebal Valentin Oprea, Bogdan Mihai Nastasie, Iuliana Ilincea, Anca Maria Otinceanu, Alina Ioana Manescu si medicii Otilia Fanica Georgescu, Emilia Niculescu Mizil si Aristica Poenaru, de la Sectia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.