IOHANNIS a TRIMIS la CCR sesizarea privind Legea INCOMPATIBILITATII primarilor.UPDATE

 Presedintele KLAUS IOHANNIS a vorbit luni in cadrul conferintei de presa despre legea incompatibilitatii despre care spune ca nu va fi promulgata.

UPDATE 20:19: Presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS, a transmis spre Curtea Constitutionala a Romaniei o sesizare de neconstitutionalitate privind Legea incompatibilitatii primarilor si presedintilor de Consilii Judetene, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Presedentiei. KLAUS IOHANNIS solicita CCR admiterea sesizarii de neconstitutionalitate, intrucat nu legea nu respecta cerintele de previzibilitate, stabilitate si certitudine a normei juridice. 

Aceasta lege a ajuns la presedintie anul trecut, a fost trimisa la reexaminare de predecesorul meu, acum a fost trimisa a doua oara spre promulgare. Am serioase dubii privind constitutionalitatea acestui act normativ. Voi solicita CCR verificarea constitutionalitatii acestui act normativ“, a declarat presedintele.

CITESTE SI: NICULAE MIRCOVICI: Proiectele care modifica LEGILE ANI nu au fost adoptate TACIT, prima camera sesizata e SENATUL

Primarii si presedintii CJ vor putea fi reprezentanti in adunarile generale ale asociatiilor cu activitatea in serviciile de utilitati publice, a decis Camera Deputatilor respingand, cererea de reexaminare a presedintelui la legea serviciilor comunitare si mentinand forma initiala a legii.
Raportul de respingere a cererii de reexaminare a fost adoptat cu 224 voturi pentru, 88 abtineri si 3 impotriva.

CITESTE SI: Regimul INCOMPATIBILITATILOR, DRASTIC MODIFICAT! BARONII SCAPA de ANI

Legea serviciilor comunitare de utilitati publice care prevedea si faptul ca primarilor si presedintilor consiliilor judetene li se acorda calitatea de reprezentanti ai comunelor, ai oraselor, respective municipiilor si judetelor in adunarile generale ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, avand ca obiect de activitate serviciile de utilitati publice a fost adoptata in iunie 2014, insa presedintele Traian Basescu a retrimis-o pentru reexaminare in Parlament.

Sursa foto www.cotidianul,ro