IOHANNIS a discutat cu ministrul german al Apararii despre situatia din UCRAINA si RELATIILE BILATERALE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a primit-o joi la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen, ministrul federal al Apararii din Germania, prilej cu care cei doi demnitari si-au manifestat preocuparea fata de situatia din Ucraina si interesul pentru aprofundarea relatiilor bilaterale romano-germane.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului si ministrul german s-au declarat multumiti de nivelul excelent al relatiilor romano-germane, inclusiv la nivelul Ministerelor Apararii, si au reiterat interesul reciproc pentru aprofundarea acestora, atat in plan bilateral, cat si in cadrul Uniunii Europene si al Aliantei Nord-Atlantice, in special in contextul actual european si international.

CITESTE SI: VICTOR PONTA s-a intalnit cu ministrul german al Apararii, URSULA von der LEYEN

Totodata, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii asupra temelor de actualitate de pe agenda UE, cu accent pe evolutiile din vecinatatea estica.

“De ambele parti a fost exprimata preocuparea fata de situatia din Ucraina, subliniindu-se necesitatea implementarii acordurilor de la Minsk si importanta deosebita a unitatii de actiune la nivelul UE in eforturile vizand rezolvarea acestei crize”, precizeaza sursa citata.

CITESTE SI: DUSA, la intalnirea cu omologul german: Situatia din UCRAINA trebuie rezolvata pe calea DIALOGULUI

Ministrul federal al Apararii din Republica Federala Germania, Ursula von der Leyen, se afla in vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului sau roman.

Sursa foto www. presidency.ro