Iohannis a discutat cu ONG-urile despre modificarea legislatiei privind partidele politice si legile electorale

Iohannis a discutat cu ONG-urile despre modificarea legislatiei privind partidele politice si legile electorale

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit joi, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanti ai campaniei ”Politica fara bariere”, pe tema modificarii legislatiei privind partidele politice si legile electorale, aratand ca rolul societatii civile e deosebit de important pentru a impulsiona clasa politica.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, transmis presei, presedinte Iohannis a mentionat in cadrul intalnirii cu ONG-urile ca doreste sa extinda cadrul dialogului pe aceste teme de actualitate si spre reprezentantii societatii civile, in virtutea functiei sale constitutionale de mediere si a obiectivului asumat prin programul prezidential de reforma in aceste domenii.

Citeste si: Presedintele Iohannis, pe lista invitatilor de la summit-ul PPE din 12 februarie

In plus, presedinte Klaus Iohannis a subliniat ca este necesara implicarea tuturor actorilor interesati pentru a asigura reusita acestui demers, iar rolul societatii civile este deosebit de important pentru a impulsiona clasa politica actuala in directia acestor reforme.

Klaus Iohannis a atras atentia cu privire la fereastra de oportunitati de care beneficiaza sistemul politic romanesc in urma recentelor alegeri, apreciind ca ea trebuie utilizata in actuala sesiune parlamentara pentru adoptarea reformelor asteptate de cetateni, se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS solicita reanalizarea LEGILOR de tip BIG BROTHER

Campania ”Politica fara bariere” este sustinuta de peste patruzeci de asociatii non-guvernamentale, care militeaza pentru garantarea dreptului la asociere politica si participare la alegeri.