IOHANNIS a parafat mica REMANIERE a GUVERNULUI GRINDEANU. DECLARATII

Presedintele Klaus Iohannis e de acord cu schimbarile pe care premierul Sorin Grindeanu le face in Guvern. Astfel, seful statului a semnat, joi, decretele de revocarare a lui Alexandru Petrescu din functia de ministru al Economiei si a Mihaelei Virginia Toader din functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

UPDATE: Depunerea juramantului a avut loc in prezenta sefului Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a premierului Sorin Grindeanu si a celorlalti membri ai guvernului.

“Iata ca dupa relativ putin timp ne intalnim aici in sala Unirii pentru prima remaniere guvernamentala. Circumstantele sunt deosebite si cred ca aceasta miscare e una buna. Va doresc succes, un mandat bun. Inteleg aceasta remaniere pe care mi-a propus-o premierul ca o miscare de intarire a echipei guvernamentale”, a spus presedintele Klaus Iohannis.

Acesta a anuntat ca i-au parvenit de la Parlament  cele doua legi privind respingerea ordonantei de urgenta 13, care a generat cele mai ample proteste din Romania de la caderea comunismului, si de aprobare a OUG 14, care anula ordonanta 13.

“Voi promulga aceste legi maine si atunci avem intrunite toate conditiile pentru a trece la normalizarea situatiei”, a subliniat Klaus Iohannis.
“Va doresc mult succes, sa reusiti sa transformati acest guvern intr-o echipa puternica care va face exact lucrul pe care il asteapta romanii: sa guverneze eficient, in interesul Romaniei si in interesul romanilor”, a incheiat Klaus Iohannis, dupa care a iesit din sala Unirii impreuna cu Grindeanu, Tariceanu si Dragnea.

STIRE INITIALA

Totodata, presedintele a semnat si decretele prin care Mihai Tudose e numit in functia de ministru al Economiei, Rovana Plumb in functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, Tudorel Toader in functia de ministru al Justitiei si Alexandru Petrescu in functia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Ceremonia de depunere a juramantului are loc in aceasta dupa-amiaza, la ora 15:00, la Palatul Cotroceni.

Sursa foto: presidency