IOHANNIS a participat joi la INAUGURAREA unei unitati SRI care lupta impotriva ATACURILOR CIBERNETICE

Presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS a participat joi la inaugurarea noului sediu al Centrului National Cyberint.

Noul centru este unitatea Serviciului Roman de Informatii care are drept obiectiv asigurarea capabilitatilor de prevenire, protectie, reactie si management al consecintelor in situatia unor atacuri cibernetice, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Acesta ofera platforma de colaborare a institutiilor din cadrul sistemului de securitate nationala cu responsabilitati in domeniu, dar si o interfata de colaborare cu structuri similare din NATO.

CITESTE SI: IOHANNIS: ROMANIA sprijina ferm OSCE pentru mentinerea pacii, democratiei si stabilitatii in Europa

Presedintele “a remarcat progresele inregistrate de Serviciul Roman de Informatii in punerea in stare de functiune a unui sistem national de securitate cibernetica, in conditiile in care amenintarea este una aflata intr-o dinamica permanenta. De asemenea, seful statului a vorbit despre importanta componentei de preventie in domeniu si despre necesitatea adoptarii unui cadru legislativ adecvat, modern, capabil sa ofere instrumentele necesare in mod legitim prezervarii securitatii cibernetice in Romania”.

Centrul National Cyberint a fost infiintat in anul 2008, odata cu adoptarea de catre Consiliul Suprem de Aparare a tarii a hotararii privind aprobarea Structurii si a Regulamentului de Functionare ale SRI.

Sursa foto www.realitatea.net