IOHANNIS a primit lectii de PROGRAMARE de la tinerii INFORMATICIENI in cadrul HOUR OF CODE 2015 (GALERIE FOTO)

Presedintele KLAUS IOHANNIS a participat vineri, alaturi de 23 de copii, la o ora de PROGRAMARE in cadrul campaniei HOUR OF CODE 2015.

“Sunt foarte multumit ca ati venit astazi si imi place ce ati lucrat fiecare dintre voi”, le-a spus presedintele Iohannis copiilor care au participat la eveniment. Seful statului a mers la copiii participanti la eveniment si s-a interesat ce lucreaza acestia pe computer.

“Dar de ce ne trebuie toate comenzile acestea?”, l-a intrebat seful statului pe un mic programator. “Ca sa facem jocul sa mearga”, i-a raspuns copilul.

Iar presedintele a continuat sa-i provoace pe micuti. “Aici totul merge bine?”, a intrebat presedintele Iohannis un alt copil. “Eu trebuie sa programez ca sa planteze frunzulite”, a spus o fetita, seful statului aratand ca-i place ceea ce face aceasta.

Copiii care au participat la aceasta campanie organizata la Palatul Cotroceni au varste cuprinse intre 5 si 14 ani.

CITESTE SI: 

“Prin organizarea acestui eveniment si sustinerea campaniei Hour of Code 2015, presedintele Romaniei doreste sa readuca in atentia opiniei publice importanta competentelor digitale si a investitiei in dezvoltarea abilitatilor de programare ale copiilor, dar si ale adultilor, in procesul de invatare pe tot parcursul vietii”, arata Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Tutorialele urmate de copiii prezenti la Palatul Cotroceni sunt disponibile pe site-ul oficial: ro.code.org.

“Acestea demonstreaza ca programarea reprezinta o imbinare intre logica si matematica, intre munca si perseverenta, fiind accesibila chiar si la varste mici. Performanta Romaniei in domeniul IT a dovedit fara echivoc nevoia de a stimula talentul nativ in acest domeniu in tara noastra”, mai precizeaza sursa citata.

HOUR OF CODE Romania este un eveniment organizat de Asociatia ADFABER, care, in 2014, a reusit sa implice peste 400.000 de romani in activitati de programare.

Sursa foto: facebook Klaus Iohannis