IOHANNIS a promulgat PENSIILE SPECIALE pentru DIPLOMATI si FUNCTIONARII PARLAMENTARI

PENSIILE SPECIALE PENTRU DIPLOMATI si FUNCTIONARII PUBLICI PARLAMENTARI sunt oficiale, dupa ce presedintele Iohannis a promulgat Legea, modificarea si completarea Legii nr. 7/2006 privind STATUTUL FUNCTIONARULUI PUBLIC PARLAMENTAR si Legea privind ACORDAREA PENSIEI de serviciu membrilor Corpului DIPLOMATIC si CONSULAR al Romaniei.

CITESTE SI: CNS “Cartel Alfa”, PLANGERE PENALA impotriva semnatarilor ordonantei de majorare a salariilor demnitarilor

Iata comunicatul de presa in care se anunta promulgarea celor doua legi:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat urmatoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea si completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul functionarului public parlamentar;

Decret pentru promulgarea Legii privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei; 

Alesii vor pensii de lux si pentru functionarii parlamentari, diplomati si militari, anunta Realitatea Tv. Comisia de Munca a dat AVIZ FAVORABIL pentru aceasta initiativa legislativa, pe 16 iunie. Senatorii din Comisia juridica au aprobat anterior cresterea pensiilor pentru propriii angajati.

Proiectul prevede ca functionarii publici, parlamentari, cu un stagiu de cotizare de 30 de ani si care au o vechime de cel putin 14 ani in Parlament, sa beneficieze de pensii de setriciu in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimul an inainte de data pensionarii. In plus, pentru fiecare an care va depasi aceasta vechime de 14 ani in Parlament se adauga in cuantumul pensiei cate 1% din venit, insa fara a se putea depasi venitul brut avut la data pensionarii.