IULIAN MATACHE, noua propunere a PSD pentru TRANSPORTURI dupa ce IOHANNIS l-a refuzat pe MIHAI FIFOR. UPDATE

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS a respins, miercuri, propunerea premierului VICTOR PONTA pentru MINISTERUL TRANSPORTURILOR, senatorul PSD MIHAI FIFOR. Se cere o noua nominalizare din partea premierului.

UPDATE 16:15 Liderii social-democrati, reuniti la sedinta BPN, au decis ca il vor propune pe IULIAN MATACHE pentru portofoliul de MINISTERUL TRANSPORTURILOR, dupa ce presedintele Klaus IOHANNIS a refuzat nominalizarea lui VICTOR PONTA a senatorului MIHAI FIFOR. Senatorul a avut o reactie vehementa la adresa presedintelui, sustinand ca seful statului nici macar nu s-a uitat pe CV-ul lui

Matache este secretar de stat in Ministerul Transporturilor si fost director al Directiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judetean Vrancea.

UPDATE 14.20: Reactia premierului PONTA nu a intarziat sa para, acesta declarand ca “si fostul presedinte TRAIAN BASESCU respingea NOMINALIZARILE mele din pura AMBITIE asa ca m-am obisnuit. Oricum cred ca FIFOR este mai bun si mai cinstit decat ORBAN. IOHANNIS este profesor de istorie este mai competent?”, a mai spus primul ministru inainte de a participa la lucrarile BPN al PSD.

”Presedintele Romaniei, domnul KLAUS IOHANNIS, a semnat miercuri, 15 iulie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului IOAN RUS, ministru al Transporturilor, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului.

De asemenea, Presedintele Romaniei, a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului MIHAI-VIOREL FIFOR in functia de ministru al Transporturilor, intrucat persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor. Presedintele Romaniei a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Conform unei decizii a Curtii Constitutionale (CCR) presedintele Romaniei poate respinge o singura data propunerea venita din partea premierului.

Sursa foto: ebihoreanul