IOHANNIS a semnat in cartea condoleantelor deschisa la Ambasada Frantei: Condamn atentatele de la Paris

Presedintele KLAUS IOHANNIS a semnat duminica seara in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Republicii Franceze din Bucuresti, in contextul atentatelor teroriste petrecute la Paris vineri seara, care s-au soldat cu 159 de morti si peste 350 de raniti.

”Am semnat in aceasta seara in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Republicii Franceze din Bucuresti. Gandurile mele se indreapta catre victimele brutalelor atacuri teroriste din 13 noiembrie de la Paris, pe care le condamn cu toata puterea. Impartasesc pe deplin durerea pe care o incearca poporul francez in fata acestei tragedii si doresc ca, in numele Romaniei si al meu personal, sa transmit cele mai profunde si sincere condoleante familiilor si apropiatilor celor ucisi prin aceste acte abominabile. Sa ramanem uniti si puternici pentru a putea combate si elimina acest crunt flagel care este terorismul”, a scris Presedintele Romaniei pe Facebook.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS:BILANT PROVIZORIU: 129 de MORTI, 352 de RANITI. Doi dintre atacatori, francezi cu domiciliul in Belgia. LIVE TEXT

Fostii presedinti Traian Basescu si Ion Iliescu au adus duminica un omagiu victimelor din Franta.

Si Dacian Ciolos a fost prezent duminica la Ambasada Frantei din Bucuresti pentru a-si prezenta condoleantele poporlului francez. 

CITESTE SI: MESAJUL de CONDOLEANTE transmis de KLAUS IOHANNIS lui FRANCOIS HOLLANDE

De asemenea, in cursul zilei de sambata mai multi oficiali romani au trecut pe la Ambasada Frantei pentru a semna in cartea de condoleante. Primul care a adus un omagiu victimelor atentatelor de la Paris a fost premieriul interimar Sorin Cimpeanu, fiind urmat de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, seful diplomatiei, Bogdan Aurescu, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si liderul PSD Liviu Dragnea.

Sursa foto: dcnews