IOHANNIS a SEMNAT Legea pentru CONSTITUIREA STRUCTURILOR de CONDUCERE si de FORTE pentru NATO

Presedintele KLAUS IOHANNIS a semnat joi decretul prin care Ministerul Apararii Nationale primeste unda verde pentru “constituirea unor structuri de conducere si de forte care sa fie puse la dispozitia NATO pentru indeplinirea misiunilor specifice”.

Propunerea legislativa apartine ministrului Apararii, Mircea Dusa si presupune modificarea si completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale

Acestea se integreaza in structura de comanda si control, precum si in structura de forte ale NATO. Nivelul de autoritate care poate fi exercitat asupra structurilor romane se stabileste conform procedurilor NATO”, se arata in actul normativ.

CITESTE SI: IOHANNIS: Trebuie sa ne asiguram ca viitorul PARLAMENT va coopera pe deplin cu JUSTITIA

Anuntul Administratiei Prezidentiale vine pe fondul amenintarilor tot mai directe ale Rusiei. Joi, la o conferinta de la Moscova pe tema apararii, seful Statului Major al Fortelor Armate ruse a avertizat ca Romania si Polonia sunt principalele tinte ale Moscovei, intrucat pe teritoriul lor sunt instalate elemente ale scutului american antiracheta.

Generalul Valeri Gherasimov a afirmat ca sistemele de aparare antiracheta instalate in Polonia si Romania sunt o amenintare si Rusia este pregatita sa raspunda.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a chemat partidele la NEGOCIERI. PROGRAMUL intalnirilor de la COTROCENI

Puterile non-nucleare unde sunt instalate elemente ale scutului antiracheta au devenit obiectul raspunsului prioritar”, a spus Gherasimov, facand referire la Romania si Polonia.

La acelasi eveniment, ministrul rus al Apararii a afirmat ca exercitiile NATO din estul Europei sunt impotriva Rusiei.